iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Sarmalı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*250 gr tel kadayıf
*500 gr ceviz içi
*250 gr tuzsuz tereyağı
*Alabildiğince un
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
Kadayıf Sarmalı Baklava Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet hazırlanıp soğumaya bırakılır
Bütün malzemeleri aynı anda koyup, kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur, 15 dakika dinlenmeye bırakılır Hamurlar ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, 1617 tane çıkıyor Nişasta ve un yardımıyla açılır (40 cm kadar) Ortasına tel kadayıf ve iri çekilmiş ceviz koyulur Sıkı sıkı sarılarak rulo yapılır ve yağlanmış fırın tepsisine dik bir şekilde dizilir Küçük bir tavada tuzsuz tereyağı kızdırılır ve baklavaların üzerine dökülür 150 derce fırında kızartılır ve soğuk şerbet ilk sıcaklığını almış baklavalara dökülür
Farklı baklava tarifi arayan herkese tavsiyedir
Afiyet Olsun
*2 yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*250 gr tel kadayıf
*500 gr ceviz içi
*250 gr tuzsuz tereyağı
*Alabildiğince un
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
Kadayıf Sarmalı Baklava Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet hazırlanıp soğumaya bırakılır
Bütün malzemeleri aynı anda koyup, kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur, 15 dakika dinlenmeye bırakılır Hamurlar ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, 1617 tane çıkıyor Nişasta ve un yardımıyla açılır (40 cm kadar) Ortasına tel kadayıf ve iri çekilmiş ceviz koyulur Sıkı sıkı sarılarak rulo yapılır ve yağlanmış fırın tepsisine dik bir şekilde dizilir Küçük bir tavada tuzsuz tereyağı kızdırılır ve baklavaların üzerine dökülür 150 derce fırında kızartılır ve soğuk şerbet ilk sıcaklığını almış baklavalara dökülür
Farklı baklava tarifi arayan herkese tavsiyedir
Afiyet Olsun