iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Sarması (Minik Lokmalar) Tarifi İçin Malzemeler
*750 gr kadayıf
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 çorba kaşığı tereyağ
*Kırılmış ceviz
Şerbeti için;
*45 su bar su
*4 su bardağı şeker
*Çeyrek limon veya 12 tane limon tuzu
Kadayıf Sarması (Minik Lokmalar) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle şerbeti için bütün malzemeleri tencereye koyup ocağımıza alıyoruz ve kaynaktan sonra kısık ateşte 10 dk daha kaynatıyoruz ( kıvamı kaşığa az bir miktar şerbetten alıp soğutup elimizin üzerine 1 damla damlattıktan sonra dağılmıyorsa olmuş demektir)
Sonra kadayıfımızı bir tepsiye alalım ve elimizle hafifçe havalandıralım
Sonra az bir parça alıp içine yeterince ceviz koyup ne sıkı nede çok bol şekilde sarıp tepsimize diziyoruz (Ben resimde tahtanın üzerine koydum ama elimde sardım)
Kadayıf sarma işlemi bittikten sonra yağımızı ocağa alıp kızdıralım ve altını kısıp her kadayıf sarmalarının üzerine kaşıkla yağı gezdirelim
Önceden ısıtılmış 200°lik fırında kızartalım
Kadayıflar sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetimizi kadayıfla buluşturalım
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*750 gr kadayıf
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 çorba kaşığı tereyağ
*Kırılmış ceviz
Şerbeti için;
*45 su bar su
*4 su bardağı şeker
*Çeyrek limon veya 12 tane limon tuzu
Kadayıf Sarması (Minik Lokmalar) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle şerbeti için bütün malzemeleri tencereye koyup ocağımıza alıyoruz ve kaynaktan sonra kısık ateşte 10 dk daha kaynatıyoruz ( kıvamı kaşığa az bir miktar şerbetten alıp soğutup elimizin üzerine 1 damla damlattıktan sonra dağılmıyorsa olmuş demektir)
Sonra kadayıfımızı bir tepsiye alalım ve elimizle hafifçe havalandıralım
Sonra az bir parça alıp içine yeterince ceviz koyup ne sıkı nede çok bol şekilde sarıp tepsimize diziyoruz (Ben resimde tahtanın üzerine koydum ama elimde sardım)
Kadayıf sarma işlemi bittikten sonra yağımızı ocağa alıp kızdıralım ve altını kısıp her kadayıf sarmalarının üzerine kaşıkla yağı gezdirelim
Önceden ısıtılmış 200°lik fırında kızartalım
Kadayıflar sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetimizi kadayıfla buluşturalım
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun