Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kadayıf Sarması (Minik Lokmalar)

Kadayıf Sarması (Minik Lokmalar)
0
108

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kadayıf Sarması (Minik Lokmalar) Tarifi İçin Malzemeler

*750 gr kadayıf
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 çorba kaşığı tereyağ
*Kırılmış ceviz

Şerbeti için;


*45 su bar su
*4 su bardağı şeker
*Çeyrek limon veya 12 tane limon tuzu

Kadayıf Sarması (Minik Lokmalar) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle şerbeti için bütün malzemeleri tencereye koyup ocağımıza alıyoruz ve kaynaktan sonra kısık ateşte 10 dk daha kaynatıyoruz ( kıvamı kaşığa az bir miktar şerbetten alıp soğutup elimizin üzerine 1 damla damlattıktan sonra dağılmıyorsa olmuş demektir)
Sonra kadayıfımızı bir tepsiye alalım ve elimizle hafifçe havalandıralım
Sonra az bir parça alıp içine yeterince ceviz koyup ne sıkı nede çok bol şekilde sarıp tepsimize diziyoruz (Ben resimde tahtanın üzerine koydum ama elimde sardım)
Kadayıf sarma işlemi bittikten sonra yağımızı ocağa alıp kızdıralım ve altını kısıp her kadayıf sarmalarının üzerine kaşıkla yağı gezdirelim
Önceden ısıtılmış 200°lik fırında kızartalım
Kadayıflar sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetimizi kadayıfla buluşturalım

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt