iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr taze tel kadayıf
*300 gr ceviz
*250 gr tereyağı veya margarin
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Limon
*
Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet için su ve şeker ocağa alınır kaynamaya bırakılır
Kaynayınca birkaç damla limon damlatılır biraz daha kaynatılır ve ılımaya bırakılır
Kadayıftan bi miktar alınır elle açılır içerisine ceviz konulur sarılır
Tüm tepsi dolana kadar işlem bu şekilde devam eder
Tepsi tamamlanınca kadayıflar üzerine tereyağı gezdirilir
200 derece fırında kadayıflar kızarana kadar pişirilir
İlk sıcaklığı geçtikten sonra ılık şerbet üzerine dökülür
Servis öncesi cevizle süsleyebilirsiniz afiyet olsun
*500 gr taze tel kadayıf
*300 gr ceviz
*250 gr tereyağı veya margarin
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Limon
*
Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet için su ve şeker ocağa alınır kaynamaya bırakılır
Kaynayınca birkaç damla limon damlatılır biraz daha kaynatılır ve ılımaya bırakılır
Kadayıftan bi miktar alınır elle açılır içerisine ceviz konulur sarılır
Tüm tepsi dolana kadar işlem bu şekilde devam eder
Tepsi tamamlanınca kadayıflar üzerine tereyağı gezdirilir
200 derece fırında kadayıflar kızarana kadar pişirilir
İlk sıcaklığı geçtikten sonra ılık şerbet üzerine dökülür
Servis öncesi cevizle süsleyebilirsiniz afiyet olsun