iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg tel kadayıf
*35 adet ceviz bütün
*1 tas sıvı yağ
*2 çay kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Öncelikle kadayıfları yağlayıp iyice yoğuruyoruz sonra daha önceden kırdığımız cevizleri İkiye ayırıp tel kadayıftan azıcık bir parça alıp içine cevizi koyup rulo şeklinde saralım Bu işlemi tüm kadayıflar bitene kadar bu işlemi yapalım ve sırayla her yaptığımızda tepsiye koyup iyice yerleştirelim Sarmış olduğumuz kadayıfların üstüne 2 çay kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde üstüne koyup 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim Daha önceden hazırladığımız şerbeti hafif ılık olmasına dikkat edelim ve ılık olan şerbeti üstüne azar azar döküp şerbetini çekmesi bekleyelim Ben 40 adet kadayıf elde ettim, şimdiden tüm deneyenlere afiyet olsun arkadaşlar
*Yarım kg tel kadayıf
*35 adet ceviz bütün
*1 tas sıvı yağ
*2 çay kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı Öncelikle kadayıfları yağlayıp iyice yoğuruyoruz sonra daha önceden kırdığımız cevizleri İkiye ayırıp tel kadayıftan azıcık bir parça alıp içine cevizi koyup rulo şeklinde saralım Bu işlemi tüm kadayıflar bitene kadar bu işlemi yapalım ve sırayla her yaptığımızda tepsiye koyup iyice yerleştirelim Sarmış olduğumuz kadayıfların üstüne 2 çay kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde üstüne koyup 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim Daha önceden hazırladığımız şerbeti hafif ılık olmasına dikkat edelim ve ılık olan şerbeti üstüne azar azar döküp şerbetini çekmesi bekleyelim Ben 40 adet kadayıf elde ettim, şimdiden tüm deneyenlere afiyet olsun arkadaşlar
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.