Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıf şerbeti nasıl dökülür sıcak mı soğuk mu?

Kadayıf şerbeti nasıl dökülür sıcak mı soğuk mu?
0
159

moderatör

Super Mod
Katılım
Tem 28, 2022
Mesajlar
5,461
Etkileşim
7
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
12

Kadayıfın hamur olmaması için ne yapmalıyız?​

Kadayıfı bir güzel kızarınca fırından alalım ve ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti dökelim. İlk sıcaklığının gitmesini mutlaka bekleyin yoksa tüm emekler boşa gider hamur olur.

Kadayıfın kıtır olması için ne yapmalı?​

Yapım aşamaları çok kolay, en önemli püf noktası şerbet soğuk olmalı fırından çıkan tatlı ise ilk sıcağını 1-2 dakika atmalı. Böylece hamur olmayan çıtır çıtır bir tatlınız olur.

Kadayıf dolması için şerbet nasıl yapılır?​

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu 20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan almaya yakın içine 3-4 damla limon suyu ilave edin. Şerbeti ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra iyice soğuması için buzdolabına koyun. Cevizleri irice dövüp hazırlayın.

Kadayıfın şerbeti döktükten sonra üstü kapatılır mı?​

Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz. Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır.

Kadayıf dolması neden hamur olur?​

Eğer iyi kaynamadıysa kadayıf dolması hamur olabilir. Şerbette şekerleşmeyi önlemek için mutlaka limon sıkılmalıdır. Tel kadayıfın da kalitesi lezzeti belirleyen önemli bir detaydır. Kadayıf ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır.

Tel kadayıf neden yapılır?​

Tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilen bir yiyecektir. En çok Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilir. Kadayıf sözcüğü Arapçadan gelen "kadife" sözcüğünün çoğuludur.

Kadayıf şerbetini ne zaman çeker?​

Hazırlanan şerbet tatlıya yavaş yavaş her tarafına eşit gelecek şekilde dökülmelidir. Bu sayede hem tatlı dağılmaz hem de şerbeti daha iyi çeker. Şerbetlenen tatlı servis edilmeden en az 1 saat boyunca bekletilmelidir. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Türk kültüründe şerbetli tatlıların önemi herkes tarafından bilinmektedir. Kadayıfta bu tatlılardan biridir. Kadayıf tatlısı cevizle ya da isteğe bağlı olarak fındıkla yapılan ve tel tel ayrılan lezzetli bir şerbetli tatlıdır. Kadayıf yapımında bazı püf noktalara dikkat edilmesi tatlının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
Şambalinin şerbeti nasıl dökülür? Şambali tatlısı sıcak mı dökülür soğuk mu? Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalıdır. Bunun gayesi hamur yapısının bozulmaması ve sıcak tatlının soğuk şerbeti daha kolay çekmesidir. İlk sıcaklığı geçince pişen tatlının üzerine soğuyan şerbet dökülür. Soğuk keke sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Türk mutfağının vazgeçilmez şerbetli tatlıları ortasında yer alan tel kadayıf, her daim konuk sofralarında başköşede yerini alır. Kadayıf, çıtır çıtır dış kaplaması ve içinin lezzeti ile herkeste hayranlık uyandıran bir tatlıdır. Şerbeti tam ölçüsünde hazırlandığında, nar üzere pişirildiğinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Yüksek kalorisi yüzünden bir tereddüt yaşatsa da tatlı sevenleri durduramayan cevizli kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Tarihi çok eskilere dayanan ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından ağzınızı sulandıracak kadayıf tatlısı tanımı haberimizde... Kadayıf hem ülkemizde hem de Ortadoğu’nun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Erzurum yöresinin en çok sevilen ve tüketilen tatlıları arasında yer alan kadayıf dolması, ağızda dağılan tadıyla kendine adeta hayran bırakıyor. Evde kolayca yapabileceğiniz kadayıf dolması, çıtır çıtır olmasıyla da sık sık yapacağınız tarifler arasında. Peki evde kadayıf dolması nasıl yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt