iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
*700 gram kadayıf
*75 gr tuzsuz tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Ceviz
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Kadayıf Tatlım Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıfımızı tel tel ayırıyoruz
*Daha sonra erittiğimiz yağı kadayıfa döküp iyice harmanlıyoruz
*Yarısını tepsinin altına döşeyip doğradığımız cevizlerimizi her yerine serpiyoruz
*Daha sonra diğer kalan kadayıfı da ekleyip, bir tabak yardımıyla iyice bastırıyoruzz
*180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
*Şerbetimizi ocağın üstüne bırakıp, kaynadıktan sonra 15 dk kaynatıp, soğutuyoruzz
*Fırından çıkan kadayıfımızın ilk sıcaklığı cıkınca soğuk şerbetimizi döküp dinlendirip servis ediyoruz
*700 gram kadayıf
*75 gr tuzsuz tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Ceviz
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Kadayıf Tatlım Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıfımızı tel tel ayırıyoruz
*Daha sonra erittiğimiz yağı kadayıfa döküp iyice harmanlıyoruz
*Yarısını tepsinin altına döşeyip doğradığımız cevizlerimizi her yerine serpiyoruz
*Daha sonra diğer kalan kadayıfı da ekleyip, bir tabak yardımıyla iyice bastırıyoruzz
*180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz
*Şerbetimizi ocağın üstüne bırakıp, kaynadıktan sonra 15 dk kaynatıp, soğutuyoruzz
*Fırından çıkan kadayıfımızın ilk sıcaklığı cıkınca soğuk şerbetimizi döküp dinlendirip servis ediyoruz