Kadayıf sevilerek tüketilen bir tatlı olsa da şerbetli bir tatlı olması nedeniyle sahih bir biçimde yapılmaması tatlının hamurlaşma meselesinin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Evet, kadayıf tatlısı hamur olduğunda ne yapılmalı? İşte, kadayıf tatlısı yaparken dikkat edilmesi gerekenler...
Hamurlaşan kadayıf lezzetli bir tatlı olmamakla birlikte tercih edilen bir tatlı çeşidi de olmamaktadır. Tatlı hamur olmakla beraberinde manzara olarak da şık gözükmemektedir. Münhasıran gün davetlerinde ve kişisel davetlerde pratik prodüksiyonu bakımından misafirlere servis yapılan kadayıflar, bir kaç püf nokta ile hamur olmaktan kurtulmaktadır. Kızarmış ve lezzetli bir kadayıf imalatı için bilinmesi gereken haberleri haberimizin içeriğinde bulacaksınız. Kadayıf tatlısı hamur olduğunda neler yapılır? Kadayıf yaparken nelere dikkat edilir? Kadayıf tatlısı nasıl koruma edilir? İşte , cevaplar...
KADAYIF TATLISI HAMUR OLDUĞU DEVIR NE YAPILIR?
Şerbetli tatlıların hamurlaşma sürecinin gerçekleşmesi; tatlı şimdi sıcakken, üzerine tekrar sıcak şerbetin dökülmesinden kaynaklı olmaktadır. En değerli püf nokta, tatlının kendisi ya da şerbetin soğuması gerektiğidir. Lakin tatlının soğumuş olmasını şerbetin soğumasına tercih etmenizi öneririz. Şerbetin sıcak dökülmesi istenilen kıvamın elde edileceği üzere tatlının lezzetli olmasını da sağlamaktadır.
KADAYIF YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
- Aldığınız kadayıfın son kullanma tarihine dikkat ederek alınız. Bayat kadayıf her devir için kaliteli bir tat oluşturmayacaktır.
- Kadayıfı yakmayacak halde kızartmaya ihtimam şovunuz. Birebir biçimde yanmış yağ kullanarak kızartmaktan sakınınız.
- Şerbeti hazırlarken birebir aynı ölçü ile hazırlamaya dikkat ediniz. Tanımı gelişi şık yapmak noktasına emin sistemlerle ilerlemenizi tavsiye ediniz.
- Şerbeti sıcakken soğuk tatlının üzerine dökmelisiniz ya da şerbeti evvelden hazırladıysanız, tatlınız katiyetle sıcak olmalıdır.
KADAYIF TATLISI NASIL KORUMA EDİLİR?
Şerbetli tatlıları koruma ederken dikkat edilmesi gereken en kıymetli detay oda sıcaklığıdır. Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini yeterlice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir konumunda ya da fırın içinde saklayabilirsiniz. Tıpkı reçel ve balda olduğu üzere şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek biçimde saklayınız. Böylece şekerlenme sorunu ortadan kalkacak ve lezzetinde rastgele bir deforme olamayacak halde tüketeceksiniz.