iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kadayıf
*1 tane margarin (eritilmiş)
İçi için:
*1 su bardağı* ceviz ve fıstık içi çekilmiş (isteğe bağlı)
Şerbeti için:
*3 su bardağı* su
*3 su bardağı* şeker
*
Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıfları ilk önce geniş bir kaba koyun
*Eritilmiş margarinin birazını üstüne dökün ve elinizle karıştırın
*Sonra bir yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını yayın
*İçini üstüne serpin ve kadayıfın diğer yarısını da ekleyin
*Elinizle iyicene bastırın
*Düz olsun
*200°’de altlı üstlü kızarana kadar pişirin
*Bu arada kadayıf fırında pişerken şerbetini hazırlayalım
*Bir kazana şekeri ve suyu koyun karıştırarak kaynatın üzerine de çeyrek bir limon koyun
*Koyu bir kıvam alana kadar pişirin ve şerbeti ılımaya bırakın
*Pişen kadayıfı dilimledikten sonra üzerine şerbeti dökünüz ve biraz şerbetini çekene kadar bekleyin
*Afiyet olsun
*Yarım kilo kadayıf
*1 tane margarin (eritilmiş)
İçi için:
*1 su bardağı* ceviz ve fıstık içi çekilmiş (isteğe bağlı)
Şerbeti için:
*3 su bardağı* su
*3 su bardağı* şeker
*
Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıfları ilk önce geniş bir kaba koyun
*Eritilmiş margarinin birazını üstüne dökün ve elinizle karıştırın
*Sonra bir yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını yayın
*İçini üstüne serpin ve kadayıfın diğer yarısını da ekleyin
*Elinizle iyicene bastırın
*Düz olsun
*200°’de altlı üstlü kızarana kadar pişirin
*Bu arada kadayıf fırında pişerken şerbetini hazırlayalım
*Bir kazana şekeri ve suyu koyun karıştırarak kaynatın üzerine de çeyrek bir limon koyun
*Koyu bir kıvam alana kadar pişirin ve şerbeti ılımaya bırakın
*Pişen kadayıfı dilimledikten sonra üzerine şerbeti dökünüz ve biraz şerbetini çekene kadar bekleyin
*Afiyet olsun