iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tel kadayıf
*100 gr katı yağ
*100 gr ceviz
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Üzeri için :
*Hindistan cevizi
Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti için su şeker ve bir dilim limon bir tencereye alınıp kaynatılır
İlk olarak yağı eritip tel tel ayırdığımız kadayıfların üzerine döküp iyice karıştırıyoruz Kadayıfın yarısını ayırıp yuvarlak borcamın altına koyup her yere eşit gelecek şekilde yayıp elimizde bastırıyoruz Üzerine kırılmış cevizleri serpip üst kata da kalan kadayıfı eşit şekilde yayıp bastırıyor ve fırına veriyoruz Her yeri Kızaran kadayıfa soğuk şerbet dökülür
*250 gr tel kadayıf
*100 gr katı yağ
*100 gr ceviz
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Üzeri için :
*Hindistan cevizi
Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti için su şeker ve bir dilim limon bir tencereye alınıp kaynatılır
İlk olarak yağı eritip tel tel ayırdığımız kadayıfların üzerine döküp iyice karıştırıyoruz Kadayıfın yarısını ayırıp yuvarlak borcamın altına koyup her yere eşit gelecek şekilde yayıp elimizde bastırıyoruz Üzerine kırılmış cevizleri serpip üst kata da kalan kadayıfı eşit şekilde yayıp bastırıyor ve fırına veriyoruz Her yeri Kızaran kadayıfa soğuk şerbet dökülür