iltasyazilim
FD Üye
Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kadayıf
*150200 gr tereyağı
*1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon
Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti için tencereye şeker ve suyu koyup kaynamasını bekleyin kaynadıktan 10 dk sonra 1015 damla limon sıkın ve 5 dk daha kaynatın ve kapatın
Şerbeti olurken kadayıfları derin bir kaba alın elinizle parçalara ayırıp küçük küçük olacak şekilde kopartın tereyağını eritip üzerine dökün ve iyice elinizle karıştırın
Daha sonra yapacağınız tepsiye kadayıfın yarısını üstüne bastırarak yerleştirin
Cevizin hepsini dengeli şekilde serpin üstüne kalan kadayıfları yine eşit olacak şekilde döküp elinizle bastırın 30 dk da önce 180 derecede pişirin
Pişen kadayıfı çıkarıp bir 5 dk bekletin oda sıcaklığında ılımış olan şerbeti üzerine eşit dağılacak şekilde dökün şerbetini çekmesini bekleyin
Afiyet olsun
*500 gr kadayıf
*150200 gr tereyağı
*1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon
Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti için tencereye şeker ve suyu koyup kaynamasını bekleyin kaynadıktan 10 dk sonra 1015 damla limon sıkın ve 5 dk daha kaynatın ve kapatın
Şerbeti olurken kadayıfları derin bir kaba alın elinizle parçalara ayırıp küçük küçük olacak şekilde kopartın tereyağını eritip üzerine dökün ve iyice elinizle karıştırın
Daha sonra yapacağınız tepsiye kadayıfın yarısını üstüne bastırarak yerleştirin
Cevizin hepsini dengeli şekilde serpin üstüne kalan kadayıfları yine eşit olacak şekilde döküp elinizle bastırın 30 dk da önce 180 derecede pişirin
Pişen kadayıfı çıkarıp bir 5 dk bekletin oda sıcaklığında ılımış olan şerbeti üzerine eşit dağılacak şekilde dökün şerbetini çekmesini bekleyin
Afiyet olsun