iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
½ kg tel kadayıf
200 gr tereyağı
300 gr örgü peyniri
Şerbeti için;
3 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Üzerine;
Kaymak ve toz antepfıstığı
Peyniri küp şeklinde doğrayın
Kadayıfı geniş bir kaba alınTereyağını eritip,üzerine gezdirin ve elinizle didikleyerek açın
Kadayıftan bir avuç kadar alın ve avucunuzun içinde ortasını açıp peynir koyunDiğer elinizin yardımıyla yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirinKalan kadayıfıda aynı şekilde hazırlayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin
Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatınLimon suyunu ekleyip,bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakınPişen tatlıları,ılındıktan sonra servis tabağına çıkarınSoğuk şerbeti,ılık tatlının üzerine gezdirip,kaymak ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
½ kg tel kadayıf
200 gr tereyağı
300 gr örgü peyniri
Şerbeti için;
3 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Üzerine;
Kaymak ve toz antepfıstığı
Peyniri küp şeklinde doğrayın
Kadayıfı geniş bir kaba alınTereyağını eritip,üzerine gezdirin ve elinizle didikleyerek açın
Kadayıftan bir avuç kadar alın ve avucunuzun içinde ortasını açıp peynir koyunDiğer elinizin yardımıyla yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirinKalan kadayıfıda aynı şekilde hazırlayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin
Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatınLimon suyunu ekleyip,bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakınPişen tatlıları,ılındıktan sonra servis tabağına çıkarınSoğuk şerbeti,ılık tatlının üzerine gezdirip,kaymak ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI