iltasyazilim
FD Üye
Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka (14 yufka kullandım)
*300 gr taze kadayıf
*2 su bardağı dövülmüş ceviz
*250 gr tereyağı (veya margarin)
*1 çay bardağı sıvı yağı
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı süt
Kadayıflı Baklava Tarifi Yapılışı Harika bir tatlı, hafif ve lezzetli tatlılarınızı sütlü şerbetle yaptınız mı bilmiyorum ama bir defa deneyin derim Süper olduğunu söylemekle başlıyorum tarife
1
*Önce tatlının şerbetini yaparak başlıyoruz
*Süt ve şekeri bir tencereye koyarak, şekerini eritip, onbeş yirmi dakika, kaynatıyoruz, altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
*Sonra yağı eriterek sıvı yağı da içine karıştırıp, bir tane baklavalık yufkadan alarak yağlayıp, her yerine yediriyoruz yağı, ikinci yufkayı da üzerine sererek, yağı döküp her yerine yediriyoruz yağı, kadayıfı yufkanın kısa tarafına boydan boya koyarak, onun üstüne de cevizi döküyoruz
*Kadayıflı taraftan başlayarak, yufkaları rulo olarak sarıyoruz sıkıca
*İki parmak genişliğinde kesip, (fotoğraftaki gibi) tepsiye diziyoruz, kadayıflı ruloları
*Tepsi dolana kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz üzerine de kalan yağı kızdırıp kadayıflı yufkaların üzerine dökerek fırına veriyoruz
*Pembeleşen tatlılarımızı fırından alıp ilk ısısı çıkıncada şerbetini dökerek, birazda dinlendirip, sonra servisliyoruz
*Deneyenlere afiyet i şifa olsun
*1 paket baklavalık yufka (14 yufka kullandım)
*300 gr taze kadayıf
*2 su bardağı dövülmüş ceviz
*250 gr tereyağı (veya margarin)
*1 çay bardağı sıvı yağı
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı süt
Kadayıflı Baklava Tarifi Yapılışı Harika bir tatlı, hafif ve lezzetli tatlılarınızı sütlü şerbetle yaptınız mı bilmiyorum ama bir defa deneyin derim Süper olduğunu söylemekle başlıyorum tarife
1
*Önce tatlının şerbetini yaparak başlıyoruz
*Süt ve şekeri bir tencereye koyarak, şekerini eritip, onbeş yirmi dakika, kaynatıyoruz, altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
*Sonra yağı eriterek sıvı yağı da içine karıştırıp, bir tane baklavalık yufkadan alarak yağlayıp, her yerine yediriyoruz yağı, ikinci yufkayı da üzerine sererek, yağı döküp her yerine yediriyoruz yağı, kadayıfı yufkanın kısa tarafına boydan boya koyarak, onun üstüne de cevizi döküyoruz
*Kadayıflı taraftan başlayarak, yufkaları rulo olarak sarıyoruz sıkıca
*İki parmak genişliğinde kesip, (fotoğraftaki gibi) tepsiye diziyoruz, kadayıflı ruloları
*Tepsi dolana kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz üzerine de kalan yağı kızdırıp kadayıflı yufkaların üzerine dökerek fırına veriyoruz
*Pembeleşen tatlılarımızı fırından alıp ilk ısısı çıkıncada şerbetini dökerek, birazda dinlendirip, sonra servisliyoruz
*Deneyenlere afiyet i şifa olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.