Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıflı Baklava

Kadayıflı Baklava

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket baklavalık yufka (14 yufka kullandım)
*300 gr taze kadayıf
*2 su bardağı dövülmüş ceviz
*250 gr tereyağı (veya margarin)
*1 çay bardağı sıvı yağı

Şerbeti İçin:

*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı süt

Kadayıflı Baklava Tarifi Yapılışı Harika bir tatlı, hafif ve lezzetli tatlılarınızı sütlü şerbetle yaptınız mı bilmiyorum ama bir defa deneyin derim Süper olduğunu söylemekle başlıyorum tarife

1
*Önce tatlının şerbetini yaparak başlıyoruz
*Süt ve şekeri bir tencereye koyarak, şekerini eritip, onbeş yirmi dakika, kaynatıyoruz, altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
*Sonra yağı eriterek sıvı yağı da içine karıştırıp, bir tane baklavalık yufkadan alarak yağlayıp, her yerine yediriyoruz yağı, ikinci yufkayı da üzerine sererek, yağı döküp her yerine yediriyoruz yağı, kadayıfı yufkanın kısa tarafına boydan boya koyarak, onun üstüne de cevizi döküyoruz
*Kadayıflı taraftan başlayarak, yufkaları rulo olarak sarıyoruz sıkıca
*İki parmak genişliğinde kesip, (fotoğraftaki gibi) tepsiye diziyoruz, kadayıflı ruloları
*Tepsi dolana kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz üzerine de kalan yağı kızdırıp kadayıflı yufkaların üzerine dökerek fırına veriyoruz
*Pembeleşen tatlılarımızı fırından alıp ilk ısısı çıkıncada şerbetini dökerek, birazda dinlendirip, sonra servisliyoruz
*Deneyenlere afiyet i şifa olsun

858,505Konular
982,789Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt