iltasyazilim
FD Üye
Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*13 adet hazır baklava yufkası
*300 gr çiğ kadayıf
*Ceviz veya fındık
*125 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Fıstık
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*3 damla limon suyu
Kadayıflı Baklava Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın Soğumaya bırakın 1 yufkayı alıp geniş tarafın başından başlayarak çiğ kadayıfı ve üzerine cevizi uzunlamasına koyun Rulo yapıp tepsiye dizin Tepsi dolana kadar Tereyağını eritin Kızmaya yakın sıvı yağ ekleyip altını kapatın Pişmemiş hamurun üzerinde gezdirin 180200 derecelik fırında 25 dk pişirin Çok çabuk pişiyor dikkat edin Soğumuş şerbeti orta sıcaklıktaki tatlıya döküp şerbeti çekmesini bekleyin Toz fıstıkla süsleyin (afiyet olsun)
*13 adet hazır baklava yufkası
*300 gr çiğ kadayıf
*Ceviz veya fındık
*125 gr tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Fıstık
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*3 damla limon suyu
Kadayıflı Baklava Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın Soğumaya bırakın 1 yufkayı alıp geniş tarafın başından başlayarak çiğ kadayıfı ve üzerine cevizi uzunlamasına koyun Rulo yapıp tepsiye dizin Tepsi dolana kadar Tereyağını eritin Kızmaya yakın sıvı yağ ekleyip altını kapatın Pişmemiş hamurun üzerinde gezdirin 180200 derecelik fırında 25 dk pişirin Çok çabuk pişiyor dikkat edin Soğumuş şerbeti orta sıcaklıktaki tatlıya döküp şerbeti çekmesini bekleyin Toz fıstıkla süsleyin (afiyet olsun)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.