iltasyazilim
FD Üye
Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*Baklavalık yufka ( Ben 11 tane kullandım)
*Yarım kilo kadayıf
*250 gr Tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Ceviz
Şerbeti için;
*1 kg şeker
*1 lt su
*Yarım limon
Kadayıflı Baklava Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbeti hazırlanacak Şeker su ve limon ocağa alınır kaynamaya başladıktan 15 dk sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
Şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak Yağ eritilip kadayıfın üstüne 3 kaşık gezdirilip karıştırılır Baklavalık yufka tek serilip fırça yardımıyla biraz yağ sürülüp kadayıf serilir üzerine ceviz koyup çok sıkmadan sarılır tepsiye konulur Kalan yağ üzerine sürülür 170 derece fanlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkınca soğumuş şerbet üzerine gezdirilir Afiyet olsun
*Baklavalık yufka ( Ben 11 tane kullandım)
*Yarım kilo kadayıf
*250 gr Tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Ceviz
Şerbeti için;
*1 kg şeker
*1 lt su
*Yarım limon
Kadayıflı Baklava Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbeti hazırlanacak Şeker su ve limon ocağa alınır kaynamaya başladıktan 15 dk sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
Şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak Yağ eritilip kadayıfın üstüne 3 kaşık gezdirilip karıştırılır Baklavalık yufka tek serilip fırça yardımıyla biraz yağ sürülüp kadayıf serilir üzerine ceviz koyup çok sıkmadan sarılır tepsiye konulur Kalan yağ üzerine sürülür 170 derece fanlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkınca soğumuş şerbet üzerine gezdirilir Afiyet olsun