iltasyazilim
FD Üye
Kadayıflı Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg çiğ kadayıf
*1 paket hazır baklava yufkası
*300 gr ceviz (1 avuç dolusu yeterli gelebilir)
*300 gr tereyağı
Şerbeti için: (kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
*100 gr kadar tereyağı
*5 su bardağı toz şeker
*6 su bardağı su
Kadayıflı Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Tereyağını derince bir tavada eritiyoruz Daha sonra soğumaya bırakıyoruz Baklava yufkasını alıp seriyoruz Üzerine soğumuş tereyağını fırça ile sürüyoruz Üzerine kadayıfı ve cevizi serpiyoruz İsterseniz biraz toz şeker de serpebilirsiniz Sonra sarma gibi sarıyoruz Ikişer parmak kalınlığında kesiyoruz Kestikten sonra tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz İsterseniz yufkayı 2 kat da yapabilirsiniz 2 kat yaparsanız iki yufka arasına sadece tereyağı sürünüz Fırına sürüyoruz
Daha önce tereyağı erittiğimiz tavada şerbeti hazırlıyoruz Şerbeti ılıkken ılık baklavaya döküyoruz Afiyet olsun
*Yarım kg çiğ kadayıf
*1 paket hazır baklava yufkası
*300 gr ceviz (1 avuç dolusu yeterli gelebilir)
*300 gr tereyağı
Şerbeti için: (kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
*100 gr kadar tereyağı
*5 su bardağı toz şeker
*6 su bardağı su
Kadayıflı Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı Tereyağını derince bir tavada eritiyoruz Daha sonra soğumaya bırakıyoruz Baklava yufkasını alıp seriyoruz Üzerine soğumuş tereyağını fırça ile sürüyoruz Üzerine kadayıfı ve cevizi serpiyoruz İsterseniz biraz toz şeker de serpebilirsiniz Sonra sarma gibi sarıyoruz Ikişer parmak kalınlığında kesiyoruz Kestikten sonra tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz İsterseniz yufkayı 2 kat da yapabilirsiniz 2 kat yaparsanız iki yufka arasına sadece tereyağı sürünüz Fırına sürüyoruz
Daha önce tereyağı erittiğimiz tavada şerbeti hazırlıyoruz Şerbeti ılıkken ılık baklavaya döküyoruz Afiyet olsun