iltasyazilim
FD Üye
Kadayıflı Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka
*200 gr tel kadayıf
*125 gr margarin
*1 su bardağı ceviz içi (Çekilmiş)
*Tarçın
Şerbeti için:
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 kaç damla limon suyu
Kadayıflı Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi yapıp soğuması için bekletelim Yufkanızı tezgahın üzerine serelim Erittiğimiz margarinin yarısı ile yufkamızı yağlayalım Elimizde küçük parçalara ayırdığımız kadayıfın yarısını yufkanın içine boş yer kalmayacak şekilde serelim Üzerine tarçın ve ceviz içinin yarısını serpelim Rulo şeklinde yufkamızı bükelim Diğer yufkaya da kalan malzemelerimizi aynı işlemle rulolayalım 2 parmak kalınlığında kesip iç malzemeleri yukarı gelecek şekilde yuvarlak borcama yerleştirelim 200 c fırında 15 dk pembeleşene kadar pişirelim ilk sıcaklığı geçen tatlımızın üzerine oda sıcaklığındaki şerbeti ıslak yer kalmayacak şekilde dökelim Üzerine antep fıstığı tozuyla süsleyebiliriz Afiyet olsun
*2 adet yufka
*200 gr tel kadayıf
*125 gr margarin
*1 su bardağı ceviz içi (Çekilmiş)
*Tarçın
Şerbeti için:
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*1 kaç damla limon suyu
Kadayıflı Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi yapıp soğuması için bekletelim Yufkanızı tezgahın üzerine serelim Erittiğimiz margarinin yarısı ile yufkamızı yağlayalım Elimizde küçük parçalara ayırdığımız kadayıfın yarısını yufkanın içine boş yer kalmayacak şekilde serelim Üzerine tarçın ve ceviz içinin yarısını serpelim Rulo şeklinde yufkamızı bükelim Diğer yufkaya da kalan malzemelerimizi aynı işlemle rulolayalım 2 parmak kalınlığında kesip iç malzemeleri yukarı gelecek şekilde yuvarlak borcama yerleştirelim 200 c fırında 15 dk pembeleşene kadar pişirelim ilk sıcaklığı geçen tatlımızın üzerine oda sıcaklığındaki şerbeti ıslak yer kalmayacak şekilde dökelim Üzerine antep fıstığı tozuyla süsleyebiliriz Afiyet olsun