iltasyazilim
FD Üye
Kadayıflı Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı toz şeker
*50 gr tereyağı
*1 paket vanilya
*250 gr kadayıf
*50 gr da margarin (kadayıfı kızartmak için)
*1 su bardağı ufalanmış fındık
*Yarım su bardağı toz şeker
Kadayıflı Yürek Pasta Tarifi Yapılışı
Yine güzel bir görünüş ve lezzetli bir lezzet Bakalım beğenecek misiniz? Ilk Olarak geniş bir tavaya kadayıf için olan margarini alıp, eritiyoruz Eridikten hemen sonra kadayıfı ekleyip, rengi dönene kadar kızartıyoruz Kızarınca ufalanmış fındık ve şekeri de ekleyip ocağı kapatıyoruz sonradan topaklanmaması için sütü, unu, nişastayı, şekeri tencereye alıp, ocağa koymadan karıştırıyoruz Sonra ocağa koyup, muhallebi kıvamını alana değin karıştırıyoruz, Kıvamı aldıktan sonradan ocağı kapatıp, tereyağ ve vanilyayı ekleyip, karıştırıyoruz Yağ içinde eridikten sonradan kalpli kek kalıbımıza sırasıyla kadayıf ve muhallebimizi döküyoruz, ta ancak muhallebi bitinceye kadar Ben 3 kat yaptım en üste kadayıf döküp, oda sıcaklığına gelince buzdolabında birkaç saat dinlendirip, servis yapabilirsiniz afiyet olsun*
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı toz şeker
*50 gr tereyağı
*1 paket vanilya
*250 gr kadayıf
*50 gr da margarin (kadayıfı kızartmak için)
*1 su bardağı ufalanmış fındık
*Yarım su bardağı toz şeker
Kadayıflı Yürek Pasta Tarifi Yapılışı
Yine güzel bir görünüş ve lezzetli bir lezzet Bakalım beğenecek misiniz? Ilk Olarak geniş bir tavaya kadayıf için olan margarini alıp, eritiyoruz Eridikten hemen sonra kadayıfı ekleyip, rengi dönene kadar kızartıyoruz Kızarınca ufalanmış fındık ve şekeri de ekleyip ocağı kapatıyoruz sonradan topaklanmaması için sütü, unu, nişastayı, şekeri tencereye alıp, ocağa koymadan karıştırıyoruz Sonra ocağa koyup, muhallebi kıvamını alana değin karıştırıyoruz, Kıvamı aldıktan sonradan ocağı kapatıp, tereyağ ve vanilyayı ekleyip, karıştırıyoruz Yağ içinde eridikten sonradan kalpli kek kalıbımıza sırasıyla kadayıf ve muhallebimizi döküyoruz, ta ancak muhallebi bitinceye kadar Ben 3 kat yaptım en üste kadayıf döküp, oda sıcaklığına gelince buzdolabında birkaç saat dinlendirip, servis yapabilirsiniz afiyet olsun*