Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler 1 paket bimden kavrulmuş kadayıf3 yemek kaşığı tereyağ6 yemek yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı dövülmüş ceviz Muhallebisi için; 1 lt süt4 yemek yemek kaşığı un3 yemek kaşığı mısır nişastası1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 adet yumurta sarısı1 paket akıcı krema(200 ml) Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı Başta ister kavrulmuş ister kendin al parçala kavur kadayıfını Ben kavrulmuş aldım bir paket ocağa yağ koyup eritelim, üstüne kavrulmuş kadayıfı ekle yelim, iki çevirip şekerini katalım, en son cevizi katalım ve kavuralımMuhallebi için krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirelimMuhallebi kaynadıktan 3 dakika değin sonra ocaktan alarak 10 dk soğumaya bırakınsonradan vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görünüm alana dek 5 dakika boyunca çırpınBüyük olmayacak bir tepsiye yada bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve tepsinin tabanına efendice yayınlamaÜzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serinTatlı oda ısısında ılındıktan sonradan buzdolabına kaldırın Buzdolabından 4 saat değin dinlensinol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur