iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
200 gr tel kadayıf Muhallebisi İçin:
1 litre süt (5 su bardağı), 3 çay bardağı toz şeker, 3 çay bardağı un, 1 paket vanilya (5 gr), Yarım paket margarin ya da tereyağı (125 gr) İçi için:
Yeteri kadar iri ceviz parçaları Yapılışı
Tavaya tel kadayıfları koyalım
Kadayıfların rengi dönene kadar kavurup ocaktan alalım
Kavurduğumuz kadayıfları büyük fırın tepsisine döküp eşit şekilde yayalım
Muhallebisi için; tencereye sütü, şekeri ve unu koyalım
Orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirip ocaktan alalım
Sonra içine margarini ve vanilyayı ilave edip mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım
Muhallebiyi sıcağı ile kadayıfların üzerine döküp eşit şekilde yayalım
Bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletelim
Süre sonunda tatlıyı resimdeki gibi dilimleyelim
Dilimlerin üzerine ceviz parçalarını resimdeki gibi yerleştirelim
Daha sonra dilimleri rulo şeklinde sarıp servis tabağına alalım
Kadayıflı Paşa Sarmamızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın
200 gr tel kadayıf Muhallebisi İçin:
1 litre süt (5 su bardağı), 3 çay bardağı toz şeker, 3 çay bardağı un, 1 paket vanilya (5 gr), Yarım paket margarin ya da tereyağı (125 gr) İçi için:
Yeteri kadar iri ceviz parçaları Yapılışı
Tavaya tel kadayıfları koyalım
Kadayıfların rengi dönene kadar kavurup ocaktan alalım
Kavurduğumuz kadayıfları büyük fırın tepsisine döküp eşit şekilde yayalım
Muhallebisi için; tencereye sütü, şekeri ve unu koyalım
Orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirip ocaktan alalım
Sonra içine margarini ve vanilyayı ilave edip mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım
Muhallebiyi sıcağı ile kadayıfların üzerine döküp eşit şekilde yayalım
Bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletelim
Süre sonunda tatlıyı resimdeki gibi dilimleyelim
Dilimlerin üzerine ceviz parçalarını resimdeki gibi yerleştirelim
Daha sonra dilimleri rulo şeklinde sarıp servis tabağına alalım
Kadayıflı Paşa Sarmamızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın