iltasyazilim
FD Üye
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için;
*1 lt süt
*1 su bardağı un
*1,5 su bardağı şeker* (az şekerli sevenler 1 su bardağı eklesin normali bu)
*Yarım paket margarin
*1 paket vanilin
Kadayıf için;
*1 paket kavrulmuş kadayıf (200 g)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı şeker
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kadayıflar teflon tavaya alınır ve 5 dk kadar kavrulur
*Sonra muhallebi malzememeleri vanilin ve tereyağı hariç ocağa alınır fokurdamaya başladığında ise vanilin ve tereyağı eklenir
*Dikdörtgen borcama kadayıflar dökülür
*Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür ve dinlenmek üzere dolaba kaldırılır 2 saat kadar dinlendikten sonra önce ortadan ikiye kesilir, iki parça olan tatlımızın her parçasından uzun dilim 4 parça kesilir
*Yani toplamda 8 parça tatlımız olacak
*Parçalarımızın başına bir miktar ceviz koyar ve spatula yardımıyla parçalar sarılır
*1 lt süt
*1 su bardağı un
*1,5 su bardağı şeker* (az şekerli sevenler 1 su bardağı eklesin normali bu)
*Yarım paket margarin
*1 paket vanilin
Kadayıf için;
*1 paket kavrulmuş kadayıf (200 g)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı şeker
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kadayıflar teflon tavaya alınır ve 5 dk kadar kavrulur
*Sonra muhallebi malzememeleri vanilin ve tereyağı hariç ocağa alınır fokurdamaya başladığında ise vanilin ve tereyağı eklenir
*Dikdörtgen borcama kadayıflar dökülür
*Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür ve dinlenmek üzere dolaba kaldırılır 2 saat kadar dinlendikten sonra önce ortadan ikiye kesilir, iki parça olan tatlımızın her parçasından uzun dilim 4 parça kesilir
*Yani toplamda 8 parça tatlımız olacak
*Parçalarımızın başına bir miktar ceviz koyar ve spatula yardımıyla parçalar sarılır