Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kadayıflı pilav tarifi

Kadayıflı pilav tarifi
0
123

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Her devir sıradan pilav yemekten sıkılanlar için çok farklı bir tarifle önünüzdeyiz. Prodüksiyonu epeyce pratik, lezzeti ve sunumu mükemmel olan kadayıflı pilavın tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Hususî misafirlerinize hazırlayabileceğiniz kadayıflı pilavın tanımına metnimizde ulaşabilirsiniz.

Sofralarımızın vazgeçilmezi olan pilavı farklı tanımlarla deneyebilirsiniz. Kadayıf yalnızca tatlılarda değil, ana yemekleri de süsleyebilecek bir lezzet. İçi enfes pilav dışı ise çıtır çıtır olan kadayıflı pilav tanımını araştırdık. Tam kalabalık sofralara yakışacak olan bu pilav, sunumuyla da göz kamaştırıyor. Pekala kadayıflı pilav nasıl yapılır?

KADAYIFLI PİLAV TANIMI:

MATERYALLER

2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı likit yağ
1 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tarçın
100 gram haşlanmış kestane
Suda bekletilmiş 2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
250 gram haşlanmış hindi but
3 su bardağı sıcak su
100 gram haşlanmış kestane
400 gram kadayıf (4 yemek kaşığı tereyağı kadayıfları yağlamak için)

DK6so_1562312419_0107.jpg

YAPILIŞI

Bir kapta tereyağı ve likit yağı eritin.

Erittiğiniz yağın üzerine doğranmış soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavurun.

Yıkanmış pirinçleri üstüne ekleyin ve uygunca kavurun.

Kavurduktan sonra pirinçlerin üstüne tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, nane, toz şeker ve kuş üzümünü ekleyin. Ekledikten sonra güzelce karıştırın.

Sonra 3 bardak suyu ekleyin ve kaynaması için ağzını kapatın.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler şıkça yumuşayana kadar pişirin.

Pilav dinlendikten sonra üzerine didiklediğiniz hindi etini ve haşlanmış kestane ekleyin ve karıştırın.

Kadayıfları farklı bir kapta tereyağı eriterek güzelce karıştırın.

Daha evvel ısıttığınız bir tavada kadayıfın yarısını koyup tavanın dibinde bastırın.

Kadayıfları bastırdıktan sonra pilavı ekleyin üstüne sonra da  kalan kadayıfı koyup uygunca bastırın.

Tavada altı ve üstü yeterlice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt