iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Kadayıf İçin:
300 gr kadayıf
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı margarin
Muhallebisi İçin:
1 lt süt
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı un
1 paket vanilya
İçi İçin:
İri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Kadayıflar küçük küçük kesilip tavada hafif rengi dönene kadar kavrulur Sonra margarin ve şeker eklenip iyice kavrulduktan sonra fırın tepsisine her yeri kapanacak şekilde serpilir Benim dondurucuda önceden kavrulmuş kadayıfım vardı isterseniz sizde önceden kavurup dondurucuya koyabilirisiniz Muhallebisi için margarin eritilip un eklenerek hafif kavrulur Sonra çırpıcı ile karıştırılarak süt eklenir Kaynayıp göz göz olana kadar sürekli karıştırılır Daha sonra ocaktan alınıp vanilya eklenerek mikserle 5 dakika çırpılıp kadayıfların üzerine gezdirilir Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılıp 2 saat bekletilir Sonra da istenilen büyüklükte kesilip içlerine ceviz konularak sarılıp servis yapılır
Afiyet olsun
Kadayıf İçin:
300 gr kadayıf
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı margarin
Muhallebisi İçin:
1 lt süt
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı un
1 paket vanilya
İçi İçin:
İri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Kadayıflar küçük küçük kesilip tavada hafif rengi dönene kadar kavrulur Sonra margarin ve şeker eklenip iyice kavrulduktan sonra fırın tepsisine her yeri kapanacak şekilde serpilir Benim dondurucuda önceden kavrulmuş kadayıfım vardı isterseniz sizde önceden kavurup dondurucuya koyabilirisiniz Muhallebisi için margarin eritilip un eklenerek hafif kavrulur Sonra çırpıcı ile karıştırılarak süt eklenir Kaynayıp göz göz olana kadar sürekli karıştırılır Daha sonra ocaktan alınıp vanilya eklenerek mikserle 5 dakika çırpılıp kadayıfların üzerine gezdirilir Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılıp 2 saat bekletilir Sonra da istenilen büyüklükte kesilip içlerine ceviz konularak sarılıp servis yapılır
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.