iltasyazilim
FD Üye
Muhallebi için
1 litre su?t
1 su bardag?ı toz s?eker
Yarım c?ay kas?ıg?ı vanilya esansı
3 yemek kas?ıg?ı pirinc? unu
U?zeri için
250 g tel kadayıf
30 g tereyag?ı
3 yemek kas?ıg?ı toz s?eker
100 g iri kırılmıs? ceviz
C?ilek
Kadayıflı ve cevizli muhallebi hazırlanışı
U?zeri ic?in kadayıfları ku?c?u?k parc?alar s?ekilde ufalayın Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 12 dakika bekletin Tereyag?ı, toz s?eker ve kadayıfları bu?yu?k bir tencereye alıp karıs?tırarak kavurun Ceviz ic?ini ekleyip kavurmaya devam edin Tencereyi ocaktan alıp karıs?ımı ılındırın
Muhallebi ic?in su?t, s?eker, pirinc? unu ve vanilya esansını bir tencereye alın Orta ates?te koyulas?ıncaya kadar pis?irin Ocaktan alarak sog?umaya bırakın Cam kupların tabanına bir miktar cevizli kadayıftan koyun U?zerine muhallebiyi paylas?tırın Cevizli kadayıf ve c?ilek dilimleri ile su?sleyerek sog?uk servis yapın
1 litre su?t
1 su bardag?ı toz s?eker
Yarım c?ay kas?ıg?ı vanilya esansı
3 yemek kas?ıg?ı pirinc? unu
U?zeri için
250 g tel kadayıf
30 g tereyag?ı
3 yemek kas?ıg?ı toz s?eker
100 g iri kırılmıs? ceviz
C?ilek
Kadayıflı ve cevizli muhallebi hazırlanışı
U?zeri ic?in kadayıfları ku?c?u?k parc?alar s?ekilde ufalayın Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 12 dakika bekletin Tereyag?ı, toz s?eker ve kadayıfları bu?yu?k bir tencereye alıp karıs?tırarak kavurun Ceviz ic?ini ekleyip kavurmaya devam edin Tencereyi ocaktan alıp karıs?ımı ılındırın
Muhallebi ic?in su?t, s?eker, pirinc? unu ve vanilya esansını bir tencereye alın Orta ates?te koyulas?ıncaya kadar pis?irin Ocaktan alarak sog?umaya bırakın Cam kupların tabanına bir miktar cevizli kadayıftan koyun U?zerine muhallebiyi paylas?tırın Cevizli kadayıf ve c?ilek dilimleri ile su?sleyerek sog?uk servis yapın