iltasyazilim
FD Üye
Kadayıftan Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*300g kadayıf
Böreğin sosu için
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağından biraz fazla süt
*Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
Arası için
*Dil Peyniri
Kadayıftan Tava Böreği Tarifi Yapılışı Geçtiğimiz günlerde mutfağımıza konuk olan sevgili Refika ile hazırladığımı tavada kadayıftan nefis bir börek tarifi paylaşmak istiyorum
Taze kadayıfı ile dışı çıtır çıtır olan ama içi yumuşacık bir börek, erimiş nefis dil peyniri ile de tadına doyum olmuyor benden söylemesi
Gelelim kadayıflı tava böreğimizin yapımına,
İlk olarak sosu hazırlıyoruz Sos için yumurta, süt, sıvı yağ, tuz, yoğurdu güzelce çırpalım Yoğurdun küçük küçük beyaz parçacıkları kalmayacak şekilde tamamen ayrışana kadar çırpıyoruz
Daha sonra uygun boyutta yapışmaz bir tavayı ocağa alalım ve altını orta ayarda açalım Kadayıfların yarısını güzelce boşluk kalmayacak şekilde tavaya döşeyelim
Döşediğimiz kadayıfların üzerine sosun yarısını gezdirelim ve dip peynirini kenarlardan 1 cm içeride olacak şekilde yerleştirelim
Son olarak kalan yufkaları aynı şekilde peynirlerin üzerine kapatalım ve kalan sosu gezdirelim
Spatula yardımı ile böreğin kenarlarından içe doğru hafifçe bastırarak kenarların düzelmesini sağlayalım Videoda nasıl yapıldığını görebilirsiniz
Bir spatula yardımı ile böreğin altını kontrol edelim ve eğer kızarmış ise kapak ya da düz bir tabak yardımı ile böreğimizi ters çevirelim
Tekrar böreğimizin kenarlarını toparlayalım
Alt kısmı da kızardıktan sonra böreğimizi servis tabağına alabiliriz
Çıtır çıtır lezzetli tava böreğimiz servise hazır dilimleyerek servis edebilirsiniz
Normalde tatlı tuzlu şeyleri karıştırmaktan hoşlanmasam da Refika’nın önerisi ile reçel ile denedim ve çok yakıştırdım Reçel ya da bal etmez, böreğinizi yerken bir parça gezdirmenizi tavsiye ederim böyle de çok lezzetli olacaktır
Tavada kolayca yapabileceğiniz güzel bir tarifi paylaşmak istedim, umarım siz de dener ve memnun kalırsınız
Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun
*300g kadayıf
Böreğin sosu için
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağından biraz fazla süt
*Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
Arası için
*Dil Peyniri
Kadayıftan Tava Böreği Tarifi Yapılışı Geçtiğimiz günlerde mutfağımıza konuk olan sevgili Refika ile hazırladığımı tavada kadayıftan nefis bir börek tarifi paylaşmak istiyorum
Taze kadayıfı ile dışı çıtır çıtır olan ama içi yumuşacık bir börek, erimiş nefis dil peyniri ile de tadına doyum olmuyor benden söylemesi
Gelelim kadayıflı tava böreğimizin yapımına,
İlk olarak sosu hazırlıyoruz Sos için yumurta, süt, sıvı yağ, tuz, yoğurdu güzelce çırpalım Yoğurdun küçük küçük beyaz parçacıkları kalmayacak şekilde tamamen ayrışana kadar çırpıyoruz
Daha sonra uygun boyutta yapışmaz bir tavayı ocağa alalım ve altını orta ayarda açalım Kadayıfların yarısını güzelce boşluk kalmayacak şekilde tavaya döşeyelim
Döşediğimiz kadayıfların üzerine sosun yarısını gezdirelim ve dip peynirini kenarlardan 1 cm içeride olacak şekilde yerleştirelim
Son olarak kalan yufkaları aynı şekilde peynirlerin üzerine kapatalım ve kalan sosu gezdirelim
Spatula yardımı ile böreğin kenarlarından içe doğru hafifçe bastırarak kenarların düzelmesini sağlayalım Videoda nasıl yapıldığını görebilirsiniz
Bir spatula yardımı ile böreğin altını kontrol edelim ve eğer kızarmış ise kapak ya da düz bir tabak yardımı ile böreğimizi ters çevirelim
Tekrar böreğimizin kenarlarını toparlayalım
Alt kısmı da kızardıktan sonra böreğimizi servis tabağına alabiliriz
Çıtır çıtır lezzetli tava böreğimiz servise hazır dilimleyerek servis edebilirsiniz
Normalde tatlı tuzlu şeyleri karıştırmaktan hoşlanmasam da Refika’nın önerisi ile reçel ile denedim ve çok yakıştırdım Reçel ya da bal etmez, böreğinizi yerken bir parça gezdirmenizi tavsiye ederim böyle de çok lezzetli olacaktır
Tavada kolayca yapabileceğiniz güzel bir tarifi paylaşmak istedim, umarım siz de dener ve memnun kalırsınız
Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun