Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kadehte Jöleli Puding

Kadehte Jöleli Puding

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kadehte Jöleli Puding Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket meyveli jöle (ben muzlu yaptım)
*1 paket hazır puding (muzlu yaptım)
*1 adet muz (istediğiniz meyveyi ekleyebilirsiniz ben muzlu yaptığım için muz seçtim)
*34 adet şarap kadehi

Üzeri için;

*Renkli şekerleme
*Hindistan cevizi rendesi
*Damla çikolata
*Dilimlenmiş muz

Kadehte Jöleli Puding Tarifi Yapılışı Öncelikle kullanacağımız kadehi 75° civarında yan yatırıyoruz (altına destek koyarak) Bardaklarımızın şeklini sabitledikten sonra jölemizi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlıyoruz ve kadehlerin içine taşmayacak şekilde ve eşit olarak dolduruyoruz Doldurma işlemi tamamlanınca muzu alıp birazını üzeri için ayırıyoruz ve kalanını da küp küp doğrayıp doldurduğumuz jölelerin içine yavaşça tek tek taşırmadan yerleştiriyoruz Jöle soğumadan yapılırsa çok daha iyi olur Bu aşama bittikten sonra kadehlere hiç dokunmadan yaklaşık 45 dk1 saat kadar jölenin donmasını bekliyoruz Yaklaşık 1 saat sonrasında pudingimizi hazırlamaya başlıyoruz fakat paketin üzerinde yazan süt miktarından yaklaşık olarak 150 ml daha az süt koyuyoruz ki süt de soğuduğu zaman katı olsun Pudingimizi pişirdikten sonra kabuk bağlamadan bir kepçe yardımıyla yavaş yavaş kadehleri yavaşça kaldırarak doldurmaya başlıyoruz Bütün kadehleri bu şekilde doldurduktan sonra dik bir şekilde soğumaya bırakıyoruz Dilerseniz buzdolabına koyabilirsiniz
Pudingler iyice soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi, renkli şekerleme, damla çikolata ve ayırdığımız muz dilimleriyle süslüyoruz Farklı meyveler kullanılarak farklı aromalarda da yapılabilir, ayrıca süsleme işlemi için de dilediğinizi kullanabilirsiniz Ben muzlu yaptım
Afiyet olsun!

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt