Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası değinilen mevzu başlıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada en çok dikkat çeken mevzulardan biri kademeli elektrik düzenlemesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada faturalara gelen artırımlar sonrası vatandaşın isyanının dikkate alındığı tabir edildi. Yapılan açıklamada ''En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim meblağını 7 kilovata hasebiyle aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz'' sözlerine yer verildi. Pekala elektrik düzenlemesi ne işe yarayacak? Kademeli elektrik tarifesi faturaya nasıl yansıyacak? İşte ayrıntılar...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir ortaya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası değinilen husus başlıklarını vatandaşlar ile paylaşıldı. 'En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim fiyatını 7 kilovata münasebetiyle aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.' sözleri dinleyenlerin dikkatini çekti. Pekala değişiklik faturaya nasıl yansıtılacak? Elektrik düzenlemesi ne işe yarayacak? Kademeli elektrik tarifesi faturaya nasıl yansıyacak?
Elektrikte Fatura Düzenlemesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu tabirleri kullandı:
''Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı tarafındaki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yine düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim meblağını 7 kilovata hasebiyle aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun halde gelecektir.''
Kademeli Elektrik Düzenlemesi İle Faturada Ne Değişecek?
210 kilovatsaatlik tüketimin, yılbaşında yürürlüğe giren tarifeye nazaran 329 lira fatura fiyatı vardı. Yeni kararla 210 kilovatsaatlik tüketimin fatura meblağı 287 lira olacak. 42 lira indirim sağlanacak.