iltasyazilim
FD Üye
VAKTİYLE, BİR DERVİŞ bir Ramazan akşamı iftara davetliydi Derviş, yatsıya yakın, evine döndü ve karısından mümkünse kendisi için sofra hazırlamasını istedi Karısı:
“Sen davette değil miydin? Ne yemeği? deyince, derviş:
“Sorma dedi “Çok yersem, arkamdan ‘Halis derviş değilmiş’ diye konuşmalarından korktum, pek birşey yiyemedim
Bunun üzerine, karısı:
“Tamam dedi “Sen şu akşam namazını kıl da, ben o arada sofrayı hazırlayayım
Derviş:
“Ama dedi, “ben akşam namazını orada kılmıştım
Karısı cevap verdi:
“Sen arkamdan kötü konuşurlar diye pek yemek yiyemediğine göre, arkamdan iyi konuşsunlar diye de namazı uzatmışsındır dedi “Hadi, akşam namazını bir daha kılıver de, o arada sofrayı hazır edeyim
Rivayet edilir ki, hanımının bu ikazından sonra dervişin aklı başına geldi ve riya derdinden kurtulup halis bir derviş oldu
(Akıl Öyküleri'nden alınmıştır)
“Sen davette değil miydin? Ne yemeği? deyince, derviş:
“Sorma dedi “Çok yersem, arkamdan ‘Halis derviş değilmiş’ diye konuşmalarından korktum, pek birşey yiyemedim
Bunun üzerine, karısı:
“Tamam dedi “Sen şu akşam namazını kıl da, ben o arada sofrayı hazırlayayım
Derviş:
“Ama dedi, “ben akşam namazını orada kılmıştım
Karısı cevap verdi:
“Sen arkamdan kötü konuşurlar diye pek yemek yiyemediğine göre, arkamdan iyi konuşsunlar diye de namazı uzatmışsındır dedi “Hadi, akşam namazını bir daha kılıver de, o arada sofrayı hazır edeyim
Rivayet edilir ki, hanımının bu ikazından sonra dervişin aklı başına geldi ve riya derdinden kurtulup halis bir derviş oldu
(Akıl Öyküleri'nden alınmıştır)