Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadına da boşanma hakkı

Kadına da boşanma hakkı
0
139

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bütün İlmihal Seadeti Ebediyye ’de diyor ama:
Kadın, boşanmak benim elimde almak üzere seninle evlendim der ve erkek de bunu kabul ettim derse, kadının boşanması kendi elinde de olur Erkek eşine (İşin, senin elinde olsun) veya (Kendini sen boşuna) yahut (Diler isen boşsun) gibi cümlelerden birini söylerse, kadın, ancak o oturumda kendisini boşayabilir Kocası (Ne zaman istersen kendini boş yere) derse, o oturuma kasten olmaz Bayan istediği zaman, kendini boşayabilir

Kendisine boşanmak hakkı verilen bayan, kocasına (Seni boşadım) derse, boşanma işi gerçekleşmez (Kendimi boşadım) demesi lazımdır Nikah yapılırken bayan, (Ne vakit istersem, kendimi senden boşamak üzere) diyerek, şart ederse, erkek de, düğün yapılırken, bu şartı kabul ettim derse, böyle şartlı düğün sahih olur ve kadın da boşanmak hakkına sahip olur Erkek boşanma hakkını verse, bayan (Ben boşanma hakkını istemem) dese de, hakkını inkar etmiş olmaz Dilediği zamanda, kendini boşayabilir Erkek düğün yaparken, (Boşanmak senin elinde olmak üzere, seni nikah ettim) derse, düğün sahih olup, boşanmak hakkı kadının elinde olmaz Lakin, önce bayan, (istediğim süre, boşanma hakkı elimde edinmek üzere sana nikahlandım) der, erkek de, (kabul ettim) derse, hem nikah sahih olur, keza de, boşanmak kadının elinde olur

Tecrübelerimize istinaden söylüyoruz Başlıca kadın erkeğe göre daha duygusaldır Olaylarda tez etkilenir Hislerine mağlup olur Zaruri haller hariç, boşanma hakkını almasını tavsiye etmeyiz *

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt