Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

kadında para olmayınca itibarda olmuyor

kadında para olmayınca itibarda olmuyor
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
kadında para olmayınca itibarda olmuyor Hesaplı özgürlüğü olmayan konut kadınlarının, eşlerine karşısında haklarını arayamadıkları, hatta yasalar izin vermese de kocalarının ikinci benzeyen almasına bile göz yummak zorunda kaldıkları iddia ediliyor Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Turan Akbaş, kadınların haklarını korumalarında yasalardan fazla hesaplı güçlerinin, kişiliklerinin, eğitimlerinin ve yeteneklerinin manâlı etmen olduğunu söyledi Akbaş, ruhsal durumu iyi hiçbir kadının kocasının ikinci evliliğine razı olamayacağını savunarak, “Oysa, kocasına fakir ev kadınların, kocalarının ikinci benzer almasına bile razı olduklarını görüyoruz Bayan zorunlu kaldığı için (evdeki kadın) olmaya razı kalıyor dedi Yasaların, kadın haklarının korunmasında manâlı etmen olduğunu oysa, bunun kimsesiz tatmin edici olmadığını açıklayan Akbaş, şunları söyledi: “Uygar Kanun, erkeklerin ikinci kadınla evliliğine izin vermiyor ama, bu evliliklere şahit oluyoruz Eğer kadın ev kadınıysa, çalışmıyorsa ve hiçbir yerden geliri yoksa erkeğe hükümlü kalıyor Eve ne getirirse onu yiyor, çocuklarına bakıyor, evinin işini yapıyor Erkek ise kadının bu kuvvetsiz konumunun da etkisiyle dışarda istediği hayatı yaşayıp, ikinci evlilik bile yapabiliyor Evdeki kadın ya ikinci eşe razı olacak ya da sokakta kalacak Bu durumda, tercihini ne pahasına olursa olsun kocasının yanında olmaktan yanlamasına kullanmak zorunda kalıyor Yasalar ne değin kadın haklarını korusa da kadınların kendi haklarına sahip çıkmaları, bunun için de iyi bir eğitim alıp, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları gerektiğini açıklayan Akbaş, şöyle devam etti: “Yeni Uygar Kanun öncesinde evli bir erkek başka bir kadınla birlikte olduğunda (zina) suçu işlemiş sayılıyordu Bugünkü yasada böyle bir şey yok Fakat, dün de bugün de ikinci evlilik yapan erkeklerin sayısı oldukça pozitif Bu da gösteriyor ancak hakların korunmasında yasalardan fazla kişilerin hesaplı özgürlükleri önemli rol oynuyor Akbaş, genç neslin, günümüz kadınlarının yaşadıklarından ders çıkarması gerektiğine dikkati çekerek, “Bayan haklarının fakat hesaplı özgürlükle olabileceği unutulmamalı ded  

858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt