Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadının eşinin seçme hakkı ve islam

Kadının eşinin seçme hakkı ve islam
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Kadının eşinin seçme hakkı ve islam melek şahin ve eşi Medine'nin yerlilerinden olan Hidam'ın kızı Hansa, bir gün Aişe validemize gelir ve sorusunu şöyle sorar: Valide, der Babam beni itibarlı bulduğu akrabasıyla evlendiriyor Bana sorma gereği duymuyor Ben de bundan hastalık duyuyorum Ben bir kız olarak yaşam arkadaşımı seçme hakkına sahip yok miyim? İslam bana bu hakkı tanımıyor mu? Babamın seçtiğini seçmeye mecburi muyum? Aişe validemizin cevabı: şimdi Resulullah evde değil Birazdan kazanç Sorunu O'na soralım, cevabını da O'ndan birlikte dinleyelim Sen şuracıkta biraz bekle Az daha sonra Efendimiz (sas) teşrif eder Aişe validemiz de Hansa'nın sorduğu soruyu aynen sorar: Kızın seçme hakkı yok mu, der Hansa bana böyle bir soru sordu Babası Hidam onu itibarlı bulduğu bir akrabasıyla evlendiriyor, kızcağıza sorma gereği de duymuyormuş? Bu soruya Efendimiz özel bir alaka gösterir ve birincil emrini verir: Derhal kızın babası Hidam'ı bulup getirin! Ensar'dan Hidam aranıp bulunur Resulullah seni istiyor, derler Telaşla huzura giren Hidam'a Efendimiz'in ilk sorusu: Hidam! Sen kızına sorma gereği duymuyor da kendi beğendiğini mi beğenmeye zorluyorsun? Baba Hidam'ın cevabı hazırlanmış: Ya Resulullah, der Benim beğendiğim iyi bir ailenin zeki bir çocuğudur Kızıma layık olan da odur! Hidam, seçtiğin bu gençle hayatı yaşayacak olan sen misin, yoksa kızın mı? Kızımdır ya Resulullah! Öyle ise hayatı kim yaşayacaksa son söz de onun hakkı yok mi? Kızın yaşayacağı genci beğenme hakkına sahip olmazsa, beğenmediği gençle nasıl mutlu yaşayacak? Efendimiz sözünü söyler ve şöyle bağlar: Hemencecik kızına sormadan yaptığın bu anlaşmayı durdur! İşte bu sırada ötelerden umulmadık bir ses kazanç: Ya Resulullah, babamın seçtiğine bundan böyle ben de evet, diyorum Anlaşmayı durdurmasın! Bundan daha sonra da şu fevkalâde güzel açıklamayı yapar Hansa kız Der ancak: Babamın kendi seçtiğini seçmeye beni mecburi bırakması, şehirde, Kızların seçme hakkı yokturböyle bir düşüncenin yayılmasına sebep oldu Bu yüzden sorma gereği duydum Acilen anlaşıldı oysa, kızların seçme hakkı vardır !! Ailesi kendi seçtiğini seçmeye kızlarını zorlayamaz!! Artık ben babamın seçtiğine kendi isteğimle evet, diyorum vazgeçme durumunda kalmasın babam! Kesinlikle hiçbir baba kızına fena namzet seçmez( Ahmet Şahin, 13 Mart 2007) Halife Hazreti Ömer'in (ra) Biz İslam'dan önce kadınları insan yerine koymazdıkislam gelince onlara ayrıca ayetlerde ayrıca de hadislerde yer verdi, erkekler gibi hakları anlatıldı Ondan sonra biz kadınların da erkekler gibi hakları olduğunu düşünür ayla geldik!(Buhari, Müslim)Bir tespit de oğlu Abdullah'tan Biz kadınlar hakkında ileri geri konuşmaktan korkar olduk, vahiy kazanç de bizi azarlar kadın hakları konusunda diye!  

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt