Kadinin Yatmadan Önce Yaptiklari KADININ YATMADAN ÖNCE YAPTIKLARI Evli bir çift televizyon seyrediyordu Bayan “yoruldum, ben yatmaya gidiyorum dedi Ertesi gün ev halkı öğle yemeklerinde yemek üzere yanlarında götürmeleri için sandviçler yaptı Mısır patlatma kabını temizledi, ertesi akşam yemek olabilmek için buzluktan et çıkardı Kahvaltıda yenen tahıllı besinlerin ne kadar kaldığına baktı, şeker kabını doldurdu, çatalları ve kâseleri masaya koydu, sabahtan hemen kahve yapılabilmesi için gereken hazırlıkları yaptı Sonradan nemli çamaşırları kurutucuya, benekli çamaşırları da çamaşır makinesine koydu Bir gömlek ütüledi ve gevşek duran bir düğmeyi dikti, masada bırakılan oyun malzemelerini toplayıp kutusuna ve telefon rehberini de çekmeceye koydu Oturma odasındaki çiçekleri suladı, bir çöp kutusunu boşalttı, bir havluyu kuruması için astı, esnedi, gerindi ve sonunda yatak odasına içten ilerlemeye başladı Yatak odasına giderken, masaya oğlunun öğretmenine iletilmek üzere sınıfça çıkacakları seyahat için biraz para bıraktı Bir sandalyenin altına sakladığı defterini çıkarıp, bir arkadaşının doğum günü için bir kart yazdı Sonra bunu bir zarfa koydu, zarfa adres yazıp pul yapıştırdı Alışveriş listesi hazırladı Ertesi günü planladı Doğum günü kartını ve listeyi çantasına koydu Sonradan banyoya gidip yüzünü yıkadı, dişlerini fırçalayıpdiş ipiyle aralarını temizledi ve tırnaklarını düzeltti giderken eşinin hâlâ ayakta olduğunu ayrım eden kocası “sen yatmadın mı daha? diye seslendi Kadın “yatmak üzereyim diye cevapladı Lakin hâlâ yapılacak şeyler vardı Önce köpeğin su kabına su ekledi, sonradan kediyi dışarı çıkardı Kapıların kilitli olupolmadıklarını teftiş etti İki çocuğunun yanına gidipüstlerini adamakıllı örttü Açık kalmış olan bir yatak kenarı lambasını kapattı Bir gömleği yerine astı, yerdeki bazı çorapları lekeli çamaşır sepetine attı Hâla ödevini yapmakta olan çocuğuyla biraz konuştu Odasına geçince saati kurdu Ertesi gün giyecekleri şeyleri hazırladı, pabuç rafını şöyle bir düzeltti, ertesi gün oluşturacağı şeylerin listesine birkaç şey daha ekledi Aynı anda, kadının eşi televizyonunu kapattı ve kendi kendisine “artık yatmalıyım dedi ERKEĞİN YATMADAN ÖNCE YAPTIKLARI Ayağa kalktı, gerindi, “çok uykum var dedi ve bir uçtan bir uca yatak odasına gitti