iltasyazilim
FD Üye
Meyve ve sebzeler kadınlarda kemik kırılması riskini azaltabiliyorKanadanın McGill Üniversitesinin yaptığı araştırmaya 50 yaş ve üzerindeki kadınlarla erkekler katıldı Kemik kırılmaları ve beslenme yoğunluğu arasındaki ilişkiyi inceleyen bilimadamları menopoza girmiş kadınlardan sebze ve meyveyi çok tüketenlerde kemik kırılmalarına az rastladıMeyve ve sebzenin besin yoğunluğunun tatlı veya bisküvilerden daha fazla olduğunu gösteren araştırmacılar, günlük tüketilen gıda yoğunluğu pozitif yiyeceklerin yüzde 40 artırılmasının, kadınlarda 10 yılda kemik kırılması riskini yüzde 14 azalttığını vurguladı
Konuya ilişkin makale, Fransız Le Pointdergisinin internet sitesinde de yer alıyor
Posta *
Konuya ilişkin makale, Fransız Le Pointdergisinin internet sitesinde de yer alıyor
Posta *