Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadınlarda Şeker Hastalığı

Kadınlarda Şeker Hastalığı
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Diyabet Kadınlarda


Diyabet, mide boşken olduğu dek, yemekten sonra da kandaki üzüm şekeri oranının fazla yüksek olmasıdır Bir birinden bambaşka iki şeker hastalığı türü vardır:

1 II Tip şeker hastalığı veya “yağlı diyabet
Genelde kadınları ellili yaşlarda yakalar ve sonucu olarak kilo fazlalığı görülür
Teknik olarak, pankreasın fazla artı insulin salgılaması olarak açıklanmaktadır Bu hormonun “kalitesi fena olduğundan veya organizmanın hücreleri göre tanımlanamadığından fazla etkili olmaz
İnsülin fazlalığı, ensüline direnci getirir İnsülin salgısı, anormal derecede fazla yüksek olan glisemiyi düşüremez
Glisemiyi alışılagelmiş oranlara indirmek için kilo vermek tekrar tekrar gereklidir Montignac Yöntemi‘nin ilkeleri, özellikle bu müşteri diyabete uyarlanmıştır Çünkü bildiğiniz gibi Yöntem düşük glisemik endeksine yerinde glusid seçimine dayanır
Araştırmalar, gıda maddelerinin glisemik endekslerinin yüzde 14 azaltılması ile, şeker hastalığı metabolizmasının teftiş altına alındığını göstermiştir (Yani beyaz ekmek ve patates yerine, entegral ekmek, entegral makarna ve kuru fasulye yemek gibi)
Diyabetiklerin beslenmesinde, lifli ve özellikle eriyebilen lifli besinlere (elma pektini, yosun, fasulye özü gibi) yer verilmelidir
Gıdalar ayrıca yüksek oranda mikrobesin içermelidir (krom, Bj vitamini) çünkü bunlar da glusid metabolizmasını düzeltecektir Bu besinler işlenmemiş tahıllarda (arıtılmış edilmemiş), bira mayasında ve buğday filizinde bulunur
Diyabetikler batmış yağlardan (et, şarküteri, tereyağı, tam yağlı süt) uzak durup çoklu ve bilhassa tekli doymamış yağlara yönelmelidirler: Saf zeytinyağı, glisemiyi düşürür ve şeker hastalığı dengesini düzeltir
Hasta, günde en az 1,5 litre almak üzere bol bol su içmeyi de unutmamalıdır

2 I Herif şeker hastalığı veya “güçsüz diyabet: Ensülin bağımlıları
Bu rahatsızlık fazla erken yaşlarda, çocukluk ya da adolesan döneminde ortaya çıkar Pankreas görevini yapmadığı için hiç ensülin üretmez ve bu yüzden iğne yapılarak ensülin dışardan verilir Şişmanlama olabilir ama I Alıcı diyabetiklere kadar daha az görülür
Bu diyabetikler, her gün kayıtlı bir doz glusid almalıdırlar ve bunu üç öğüne paylaştırmaları gerekir Yağsız etler olan tavuk ve balık hem glisemik endeksi düşük glusidler (mercimek, kuru fasulye, tam pirinç, entegral makarna) tercih edilmelidir
Lif bakımından zengin besinlerin alımı, ensülin dozlarını düşürür ve daima hipoglisemiyi önler
Diyabetik kişilerde her zaman kalp hastalığı riski mevcuttur (Buna göz, böbrek ve damar hastalıklarını da ekleyebilirz) Bir diyabet uzmanı hekimin kontrolünü ihmal etmeden Montignac Yöntemi izlerseniz bu astalıklan karşısında tedbir almış olursunuz Yöntem size şunları garanti eder:
Tekle çoklu doymamış yağ asitlerini seçim ederek, “iyi kolesterolü yükselir, bu nedenle trigliseritleri düşürürsünüz
Zayıflamak, tansiyonunuzu düzeltecek ve kalbin yükünü azaltacak, fiziksel faaliyetlerinizi kolaylaştıracak bu nedenle de yürek hastalığı riskinizi ortaya çıkaran faktörleri norm aile şterecektir
Mikro gıda yönünden varlıklı (C vitamini, E vitamini beta karoten, çinko, selenyum, polifenol…) gıdalar damarların iç duvarlarını koruyacaktır
Gıdalardaki seçimler ve tercihler diyabette görülen ve tabloyu ağırlaştıran damar komplikasyonlarını önleyebilecek tehirler alacaktır



seçme parça *
 
858,496Konular
982,184Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt