Şeker Hastalığı Kadınlarda
Diyabet, mide boşken olduğu kadar, yemekten sonra da kandaki glikoz oranının cok yuksek olmasıdır Bir birinden farklı iki diyabet turu vardır:
1 II Tip diyabet veya “yağlı diyabet
Genelde kadınları ellili yaşlarda yakalar ve sonucu olarak kilo fazlalığı gorulur
Teknik olarak, pankreasın cok fazla insulin salgılaması olarak acıklanmaktadır Bu hormonun “kalitesi kotu olduğundan veya organizmanın hucreleri tarafından tanımlanamadığından cok etkili olmaz
İnsulin fazlalığı, ensuline direnci getirir İnsulin salgısı, anormal derecede cok yuksek olan glisemiyi duşuremez
Glisemiyi normal oranlara indirmek icin kilo vermek daima gereklidir Montignac Yontemi‘nin ilkeleri, ozellikle bu tip diyabete uyarlanmıştır Cunku bildiğiniz gibi Yontem duşuk glisemik endeksine uygun glusid secimine dayanır
Araştırmalar, besin maddelerinin glisemik endekslerinin yuzde 14 azaltılması ile, diyabet metabolizmasının kontrol altına alındığını gostermiştir (Yani beyaz ekmek ve patates yerine, entegral ekmek, entegral makarna ve kuru fasulye yemek gibi)
Diyabetiklerin beslenmesinde, lifli ve ozellikle eriyebilen lifli besinlere (elma pektini, yosun, fasulye ozu gibi) yer verilmelidir
Gıdalar ayrıca yuksek oranda mikrobesin icermelidir (krom, Bj vitamini) cunku bunlar da glusid metabolizmasını duzeltecektir Bu besinler işlenmemiş tahıllarda (rafine edilmemiş), bira mayasında ve buğday filizinde bulunur
Diyabetikler doymuş yağlardan (et, şarkuteri, tereyağı, tam yağlı sut) uzak durup coklu ve ozellikle tekli doymamış yağlara yonelmelidirler: Saf zeytinyağı, glisemiyi duşurur ve diyabet dengesini duzeltir
Hasta, gunde en az 1,5 litre olmak uzere bol bol su icmeyi de unutmamalıdır
2 I Tip diyabet veya “zayıf diyabet: Ensulin bağımlıları
Bu hastalık cok erken yaşlarda, cocukluk veya adolesan doneminde ortaya cıkar Pankreas gorevini yapmadığı icin hic ensulin uretmez ve bu yuzden iğne yapılarak ensulin dışardan verilir Şişmanlama olabilir ama I Tip diyabetiklere gore daha az gorulur
Bu diyabetikler, her gun belirli bir doz glusid almalıdırlar ve bunu uc oğune paylaştırmaları gerekir Yağsız etler olan tavuk ve balık ayrıca glisemik endeksi duşuk glusidler (mercimek, kuru fasulye, tam pirinc, entegral makarna) tercih edilmelidir
Lif bakımından zengin besinlerin alımı, ensulin dozlarını duşurur ve daima hipoglisemiyi onler
Diyabetik kişilerde daima kalp hastalığı riski mevcuttur (Buna goz, bobrek ve damar hastalıklarını da ekleyebilirz) Bir diyabet uzmanı hekimin kontrolunu ihmal etmeden Montignac Yontemi izlerseniz bu astalıklan karşı tedbir almış olursunuz Yontem size şunları garanti eder:
Tekle coklu doymamış yağ asitlerini tercih ederek, “iyi kolesterolu yukselir, boylece trigliseritleri duşurursunuz
Zayıflamak, tansiyonunuzu duzeltecek ve kalbin yukunu azaltacak, fiziksel faaliyetlerinizi kolaylaştıracak boylece de kalp hastalığı riskinizi ortaya cıkaran faktorleri norm aile şterecektir
Mikro besin yonunden zengin (C vitamini, E vitamini beta karoten, cinko, selenyum, polifenol…) gıdalar damarların ic duvarlarını koruyacaktır
Gıdalardaki secimler ve tercihler diyabette gorulen ve tabloyu ağırlaştıran damar komplikasyonlarını onleyebilecek tehirler alacaktır
alıntı
Diyabet, mide boşken olduğu kadar, yemekten sonra da kandaki glikoz oranının cok yuksek olmasıdır Bir birinden farklı iki diyabet turu vardır:
1 II Tip diyabet veya “yağlı diyabet
Genelde kadınları ellili yaşlarda yakalar ve sonucu olarak kilo fazlalığı gorulur
Teknik olarak, pankreasın cok fazla insulin salgılaması olarak acıklanmaktadır Bu hormonun “kalitesi kotu olduğundan veya organizmanın hucreleri tarafından tanımlanamadığından cok etkili olmaz
İnsulin fazlalığı, ensuline direnci getirir İnsulin salgısı, anormal derecede cok yuksek olan glisemiyi duşuremez
Glisemiyi normal oranlara indirmek icin kilo vermek daima gereklidir Montignac Yontemi‘nin ilkeleri, ozellikle bu tip diyabete uyarlanmıştır Cunku bildiğiniz gibi Yontem duşuk glisemik endeksine uygun glusid secimine dayanır
Araştırmalar, besin maddelerinin glisemik endekslerinin yuzde 14 azaltılması ile, diyabet metabolizmasının kontrol altına alındığını gostermiştir (Yani beyaz ekmek ve patates yerine, entegral ekmek, entegral makarna ve kuru fasulye yemek gibi)
Diyabetiklerin beslenmesinde, lifli ve ozellikle eriyebilen lifli besinlere (elma pektini, yosun, fasulye ozu gibi) yer verilmelidir
Gıdalar ayrıca yuksek oranda mikrobesin icermelidir (krom, Bj vitamini) cunku bunlar da glusid metabolizmasını duzeltecektir Bu besinler işlenmemiş tahıllarda (rafine edilmemiş), bira mayasında ve buğday filizinde bulunur
Diyabetikler doymuş yağlardan (et, şarkuteri, tereyağı, tam yağlı sut) uzak durup coklu ve ozellikle tekli doymamış yağlara yonelmelidirler: Saf zeytinyağı, glisemiyi duşurur ve diyabet dengesini duzeltir
Hasta, gunde en az 1,5 litre olmak uzere bol bol su icmeyi de unutmamalıdır
2 I Tip diyabet veya “zayıf diyabet: Ensulin bağımlıları
Bu hastalık cok erken yaşlarda, cocukluk veya adolesan doneminde ortaya cıkar Pankreas gorevini yapmadığı icin hic ensulin uretmez ve bu yuzden iğne yapılarak ensulin dışardan verilir Şişmanlama olabilir ama I Tip diyabetiklere gore daha az gorulur
Bu diyabetikler, her gun belirli bir doz glusid almalıdırlar ve bunu uc oğune paylaştırmaları gerekir Yağsız etler olan tavuk ve balık ayrıca glisemik endeksi duşuk glusidler (mercimek, kuru fasulye, tam pirinc, entegral makarna) tercih edilmelidir
Lif bakımından zengin besinlerin alımı, ensulin dozlarını duşurur ve daima hipoglisemiyi onler
Diyabetik kişilerde daima kalp hastalığı riski mevcuttur (Buna goz, bobrek ve damar hastalıklarını da ekleyebilirz) Bir diyabet uzmanı hekimin kontrolunu ihmal etmeden Montignac Yontemi izlerseniz bu astalıklan karşı tedbir almış olursunuz Yontem size şunları garanti eder:
Tekle coklu doymamış yağ asitlerini tercih ederek, “iyi kolesterolu yukselir, boylece trigliseritleri duşurursunuz
Zayıflamak, tansiyonunuzu duzeltecek ve kalbin yukunu azaltacak, fiziksel faaliyetlerinizi kolaylaştıracak boylece de kalp hastalığı riskinizi ortaya cıkaran faktorleri norm aile şterecektir
Mikro besin yonunden zengin (C vitamini, E vitamini beta karoten, cinko, selenyum, polifenol…) gıdalar damarların ic duvarlarını koruyacaktır
Gıdalardaki secimler ve tercihler diyabette gorulen ve tabloyu ağırlaştıran damar komplikasyonlarını onleyebilecek tehirler alacaktır
alıntı