Kadınların 7 kusuru Benim en baskın olan huyum zaten her zaman kıskançlığım ve hırsım oldu ara sıra onların o kadar bi esiri oluyorum ama Bu araştırmayı yapanlar gerçekte doğru bir sonuca ulaşmışlar kendimce AYLAKLIK Gün içinde hiç bitmez tükenmez gerginlik ve yaşadığımız gerginlikler Bunlar bir zaman daha sonra bizim aralıksız her şeyden şikayet etmemize neden oluyor Gün içinde sürekli oradan oraya koşturan bedenimiz, akşam olduğunda da aynı tempoda devam edemiyor Bir yerden daha sonra iflas ediyor Hangimiz çok yoğun tempolu bir iş gününden sonra akşam 1 saat alıştırma yapıyoruz örneğin? Akşamımızı yararlı uğraşlarla devretmek yerine ne yapıyoruz? Televizyon kumandasını elimize alıp saatlerce o dizi senin, bu film benim durağan atıl oturup akşamımızı öldürüyoruz 2 MERAK Sevgilimize, arkadaşımıza sorduğumuz soruların hiçbir süre ardı arkası kesilmez daima onlarla ilgili daha çok şey öğrenmek ve bizimle ilgili ne düşündüklerini anlamak isteriz Hangimiz en yakın arkadaşımızın veya sevgilimizin günlüğünü karıştırmadık ki? Ya Da onun eposta kutusuna girip maillerini okumadık ancak? Eğer bunları yapmasaydık bize hazırlanan sürpriz doğum günü partilerini veya arkadaşlarımızın bizim hakkımızdaki gerçek düşüncelerini nasıl bilebilirdik fakat zaten? 3 DOYUMSUZLUK her zaman daha fazla ve daha nefis yemekler isteriz Laf konusu olan eğer tatlıysa katiyen hayır diyemeyiz Bir dilim çikolatalı pasta bütün cazibesiyle karşımızda dururken ve bize “beni yersen daha enerji batmış ve albenili olacaksın diye haykırırken bizim onu reddetmemiz mümkün mü? İstediğimiz dek tok olalım… Virgina Woolf'un ne dediğini hatırlayalım: 'İnsan yemek yememişse, iyi de düşünemez, sevişemez, uyuyamaz' 4 KIBIR Tabii ki hepimiz değerliyiz Dolayısıyla da gururluyuz! bir parça gurur egomuzu memnuniyet etmek için de daima ideal, aşırıya kaçmamak kaydıyla natürel ancak! Unutmayın, kendinizi ne kadar çok severseniz, dış dünyaya da aynı ölçüde kendinizi sunarsınız Başkalarını sevmeden önce kendinizi sevmelisiniz Fakat başkaları da sizi sevsin… 5 DEDIKODU id Dedikodu yerine getirmek kendimizi hissetmemize niçin olur defalarca konuşacak bir şeyler bulmamızı sağlar Başkalarını çekiştirmek bizi mutlu eder Ben söylenti yapmayı sevmemdiyen insanların bile fiilen dedikodu yaptığını ve büyük bir tutku aldığını da görürüz Dedikoduyu kiminle yaptığınıza dikkat etmelisiniz Unutmayın yerin kulağı var! Size tavsiyemiz asla samimi olan iki kişiden biriyle diğerini çekiştirmemeniz Bir gün sonra her ikisi de size düşman olabilir 6 ALIŞVERİŞ Canınız fazla sıkıldığında, keyfiniz kaçtığında ne yaparsınız? Genelde alışveriş değil mi? 1 alana 1 bedava kundura kampanyalarından hangimiz hiç giymeyeceğimiz bir ayakkabıyı almadık ancak? Veya yüzde 50 indirim kampanyalarına kanarak yüzde 50 tasarruf ettiğimizi düşünerek neler neler almadık ki! Yeni giysi satın almanın bizi daha mutlu yaptığı tartışmasız bir hakiki! Hatta terapiye gitmenize bile lüzum değil Dertlerinizden kurtulmanız için alışverişe çıkmanız yeterli! Alışverişe çıktığınızda yalnızca indirimde diye ürünler almayın İşinize fayda mı afacan mı diye düşünün Sonradan kararınızı verin! Yüzde 50 indirimde diye normalde hiç giymeyeceğiniz bir gömleği almaya lüzum var mı? Bizce değil! 7 KISKANÇLIK Kıskançlık her insanın doğasında var Az veya çok… Örneğin sevgiliniz hem yakışıklı, ayrıca seksi, hem de eğlenceliyse onu kıskanmamamız olası olur mu? Tabii ancak hayır! Onu boğmayacak şekilde hafif kıskançlığa evet Oysa onun sizden nefret etmesine neden olacak davranışlara da hayır! Öncelikle kıskanç olduğunuzu kabul edin O duygularla yaşarken, kıskançlığınızı reddetmeniz size hiçbir şey katmayacaktır Sevgilinize şöyle bir tümce kurabilirsiniz mesela “Sevgilim benim kıskanç olduğumu sen de biliyorsun Şule'nin senin çevrende dolaşarak sana kur yapmasından rahatsız oluyorum Bütün geceyi mide ağrılarıyla geçirmektense sevgilinizle açık açık konuşmanın yararlı olacağını düşünüyoruz