Kadınların en büyük dertlerinden biri selülit Kilolu ya da değil, kadınların yüzde 99'u, 30 yaşına gelinceye değin selülit sorunuyla karşılaşıyor Eğer annenizde selülit varsa, büyük ihtimalle sıradaki sizsiniz Yoksa selülitle başı dertte olanlardan biri misiniz? Yaz gelmeden cildinizdeki pütürlü görünümü yok etmek istiyorsanız, antiselülit beslenme planı uygulamalısınız Selülit, derinin daha alçak tabakasında, yağ dokusunun derhal çevresinde oluşan ve derinin üstteki bölümünde pütür pütür gösterme bırakan bir hastalık Esas olarak, sahiden vücudun öteki yerlerinde yer alan yağlardan bir farkı değil Pütürlü bir görünüş vermesinin sebebi ise, kişinin derisinin esnekliği ve kalınlığıdır Kaba etleriniz, yüzünüzden çok daha artı yağ barındırır ve yağlar, deriyi kaslara bağlayan liflerin arasında birikerek bu pütürlü görünümü oluşturur Öteki bir etmen ise yaştır Yaşlandıkça derinin esnekliği azaldığı için, bu etki daha artı olur Selülit hakkında en sık akla gelen sorulardan biri, neden kadınlarda görüldüğüdür Erkeklerde, deri altındaki bağlayıcı liflerin düzeni daha farklıdır Kadınlarda deriye tutunan lifler yağ tabakasını dikey keserek, ufak yağ kesecikleri oluşturur Erkeklerde ise bu inşa yataydır Keza, Hormonların da belirleyici bir rolü vardır Hormonlar, kadınlarda kalça bölgesindeki yağ hücrelerinin Hacmini büyütürken, erkeklerde küçültür Son olarak, erkeklerin derisi kadınlarınkinden hafifçe daha kalındır, bu nedenle pütür oluşması daha zorlaşır Peki, selülitten nasıl kurtulunur? Selülitten korunmanın en etkin yolu, beslenmeye ve ahenkli alıştırma yapmaya itina uygulamak Bilhassa kalça egzersizi, selülitten kurtulmak için yararlı olacaktır Beslenme konusunda ise, selüoit uzmanları, bolca taze meyve, sebze ve Tahıl içeren, kafeini, asitli ve Alkollü içecekleri kesen diyetler öneriyor Lif ve karbonhidrat bakımından zengin, az yağ içeren diyetler yerine getirmek çok önemli; çünkü vücudumuzun yağdan fakir, liften zengin gıdaları parçalayıp kullanması, bitmiş fastfood yiyeceklere oranla fazla daha basit ANTİSELÜLİT BESIN PLANI Sabahtan: Greyfurt Suyunun yağ parçalama özelliği bulunuyor Sabahleyin ilk meslek olarak bir bardak greyfurt Suyu içerseniz, bir önceki gece depolanan yağlar üzerinde hemen çalışmaya başlar Anında peşinde bir bardak ılık SuGünde 2 Litre su, lenf drenaj sistemini temizler ve dolaşımı sınırlayıp selülit yapılanmasına yol açan toksinlerin oluşumunu durdurur içmelisiniz bol miktarda, tercihen Bir kase dolusu müsli ve süt ise, içeriğindeki kuru üzüm, elma, gündöndü çekirdeği ve Yulaf ile jurnal lif ihtiyacınızı büyük oranda karşılar Düşükyağ diyetinin metabolizmanızı hafifçe yavaşlatma eğilimi vardır çokça lifli besin tüketilmesi, mümkün bir kabızlığı engeller oldukça çok su içilmesi ise bağırsakların rahatça çalışmasını sağlar Öğle: Öğle yemeğiniz, yağsız et veya vejetaryen menü yanına mutlaka karbonhidratlardan oluşmalıdır kilo vermekiçin karbonhidratları kesmek gerektiği düşüncesi yanlıştır Enerji ihtiyacımızı karşılamak için karbonhidrat tüketmeliyiz Dahası yağın aksine, karbonhidrat alıştırma yaparak kolayca yakılır Kayda Değer olan, tükettiğimiz karbonhidrat yelpazesini olabildiğince geniş tutmaktır Eğer tek tipe bağlanıp kalırsanız, vücudunuz onu parçalarken gitgide artarak daha çok zorlanır Patates, pirinç, makarna, Mercimek ve Ekmek kayda değer kaynaklardır Öğle yemeğinde, içine eksik yağlı ton balığı, mısır, yağsız peynir veya haşlanmış fasulye koyduracağınız bir kumpir ya da mayonezsiz tavuklu ya da balıklı bir sandviç yiyebilirsiniz Öğleden sonradan: Kuru meyve yiyebilirsiniz Tatlı ihtiyacınızı, kayısı veya vişne kurusu gibi seçeneklerle giderebilirsiniz Akşam: Biber, Domates ve salatalıkla girift Pirinç veya kuskus salatası deneyin veya haşlanmış patates ve yağsız peynir, o da olmazsa yağsız yoğurt ve yanında soğuk patates salatasını tercih edin Etinizi tekrar tekrar haşlanmış, ızgara ya da fırında pişmiş yiyin Derisi alınmış tavuk göğüs eti ve balık, en fazla yediğiniz etler olsun Bilhassa balıkta, düşükyağ diyetini desteklemek için ihtiyacınız olan yağlar bulunur Eğer kırmızı etten vazgeçemiyorsanız, yanına sadece yeşil sebzelerle sade olarak ızgara edilmiş bir parça biftek öneririz Kırmızı et ile en büyük problemimiz, genetik olarak onu tamamen sindirecek şekilde dizayn edilmemiş olmamızdan kaynaklanıyor Bu iş için bağırsaklarımız çok uzun Eğer etin yanında patates gibi bir karbonhidrat yerine yeşil sebzeler tüketirsek, vücudumuz tarafından daha basit sindirilir Unutmayın; uzmanlar, kırmızı etin azami on günde bir yenilmesini nasihat ediyor iha