Kadınların en çok nelerden korkuyor Türkiye'deki kadınların profilini çıkarmak nedeniyle yapılan araştırmaya katılan evli ve çocuk sahibi olan kadınların büyük bölümü, eğitim, meslek ve ekonomik özgürlüğünü kazanmadığı için vicdan azabı duyduğunu bildirdi OMO Kadınlar Kulübü göre gerçekleştirilen araştırmaya, evli,çocuk sahibi, çalışan ve ev kadını olmak üzere, 2035 yaşları arasındaki 800 kadın katıldı Araştırmanın sonuçlarına göre, evli ve çocuk sahibi olan kadınların yüzde 83'ü eğitim, iş ve idareli özgürlüğünü kazanmadığı, yüzde 54'ü evlendiği, yüzde 53'ü de okulunu bıraktığı için vicdan azabı duyuyor Yaşları arttıkça eşlerini yeteri dek tanımadan evlendikleri için yaşadıkları pişmanlığın da çoğaldığını vurgulayan kadınların yüzde 18'i ise, erken yaşta ve çok sayıda çocuğa sahip olduklarından dolayı pişmanlar Kadınların hobilerinin başında yüzde 57'lik oranla elişi, yüzde 50 ile de müzik kulak vermek geliyor Kadınların, yaşları arttıkça kitap ve dergi okuma oranları yükselirken, televizyon seyretme süresi düşüyor Çalışan kadınlar, bilgisayar ve internetle daha çok ilgileniyor Kadınların eşleriyle ilgili korkularının başında, yüzde 37 ile hastalık geliyor Kadınların 3'ü eşinin eve başka kadın getirmesinden, yüzde 4'ü dayaktan, yüzde 6'sı terk edilmekten, yüzde 14'ü ihanetten ve yüzde 23'ü de eşinin işsiz kalmasından korkuyor Çocuklarıyla ilgili korkuların başında da yüzde 45'lik oranla hastalık yer alırken, bunu yüzde 16 ile fena alışkanlıklar, yüzde 15'le zor ve tecavüze maruz kalma, yüzde 2 ile üniversite ve kolej sınavlarında başarısız olma izledi Kadınların kendileriyle ilgili yaşadıkları korkularda ise, yüzde 46 ile yeniden rahatsızlık birinci sırada bulunurken, yalnızlık, baskı ve tecavüze maruz kalmak ile çocuklardan ayrılmak da diğer korkular arasında yer aldı Araştırma katılan kadınlar, en büyük sorumluluklarının başında ''anneliği'' gösterirken, bunu ''eş, ev kadını, idareci, çalışan bayan ve sadece kadın elde etmek'' peşine düşüp takip etti Annelikle ilgili düşüncelerin başında ise çocuk bakımı, öğretmen, yükümlülük, arkadaşlık, sevgi, destekleme ve özveri geliyor Kadınların eşleriyle ilgili düşünceleri arasında, sevgi, saygı, yükümlülük, yardım ve destek, dostluk, paylaşım, özveri, şefkat ve kavrama, dayanıklılık, cinsellik ile aile ilişkileri bulunuyor seçme parça