Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadınların Yıllarca Güzellik Standartları Yüzünden Utanıp Sıkıldığı Ama Gayet Normal ve Güzel Olan 12 Özellik

Kadınların Yıllarca Güzellik Standartları Yüzünden Utanıp Sıkıldığı Ama Gayet Normal ve Güzel Olan 12 Özellik
0
86

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-035f1e03a111986a4293b6ab618226918d41acac.jpg

Psikologlara nazaran dış görünüş, özgüveni büyük oranda etkiliyor. Kültürden kültüre değişkenlik gösterse de, günümüz toplumunda yer edinmiş bir hoşluk algısı var. Birden fazla vakit gerçek dışı beklentiler yaratan bu algı, bilhassa bayanların hayatında büyük bir baskı oluşturuyor.

1. Selülit

Selülit uzunluk ve kilodan bağımsız olarak bayanların %80-%90'ında görülse de, belirginliği beşerden beşere değişebilir.
  • "Selülitim olup olmadığını görmek için günümün yarısını aynanın karşısında geçirdim. Erkek arkadaşımla konuştuğumuz vakit selülitin tam olarak manasını bilmediğini ve bedenimde da daha evvel fark etmediğini öğrendim."
2. "Kusurlu" bacaklar

Birçok bayanın başında bacaklarının düzlüğü, kalınlığı ve uzunluğu konusunda önemli telaşlar bulunuyor. Bu tasalar, bayanların istedikleri kıyafetleri giymelerini engelliyor. Bacaklarının toplumun hoşluk algısına uymadığını düşünerek daima saklamanın yanında, birden fazla bayan bacaklarını tekrar şekillendirmek için ameliyatlara bile giriyor. 

Şayet dünyaca ünlülerin bacaklarına bakarsanız, bacaklarının makul bir standardının olmadığını fark edeceksiniz. İngiltere'nin en çok kazanan modeli, Kate Moss, bacaklarının çarpık olduğunu ve ayakkabılarını bu özelliğini göz önünde bulundurarak seçtiğini söyledi. Bunun yanında, 2006 yılında dünyanın en hoş bayanı seçilen Angelina Jolie, bacaklarının çok ince olduğunu söyleyen beşerler tarafından daima eleştirildi. Bu tenkitler istediklerini giymelerini engelledi mi? Natürel ki de hayır.

3. Kepçe kulak

Birçok bayan, kulaklarının kepçe olmasından ötürü saçlarını açık bırakarak ya da aksesuarlar kullanarak bu özelliklerini saklama gereği duyuyor. Bunun yanında, kepçe kulaklara sahip olmanın aslında berbat bir özellik olmadığı ve her halde kusursuz görünülebileceğini kanıtlamış ünlüler de var.

• "Küçükken kulaklarımın çok büyük ve kepçe olduğunu düşünür ve kulaklarımdan utanırdım. Bir gün, fantastik edebiyata düşkün bir arkadaşım kulaklarımın çok hoş olduğunu söyledi. O günden beri kulaklarımdan hiç utanmadım."

• "Lisedeyken aileme kulaklarımdan nefret ettiğimi ve saçımı topladığımda insanların benimle dalga geçtiğini söylemiştim. Ortadan hayli bir vakit geçti, kulaklarım hala tıpkı ancak artık beşerler onları hakikaten fark etmiyor. "
4. Büyük ayaklar

Şayet büyük ayakları olan bir bayansanız, size uygun ayakkabıları bulmanız biraz vakit alabilir ama bu katiyetle ayaklarınızın berbat olduğu manasına gelmiyor. Uma Thurman, Quentin Tarantino ile çalışmaya başlayana kadar 40 numara ayaklarını beğenmediğini, sonra sonra bu hususta özgüveninin yerine geldiğini söyledi. Bunun yanında, Monica Belluci üzere göz önünde olan oyuncular, yüksek topuklularıyla ayaklarına dikkat çekmekten çekinmiyor.
  • "Sevgilimle ayak numaralarımızın tıpkı olması kusursuz. Onun için aldığım ayakkabıları giyebiliyorum ve o da vakit zaman benim botlarımı ödünç alıyor."
5. Dizler

Küçük eteklerin tekrar moda olması, dizleri hakkında özgüvenli olmayan bayanlar tarafından pek de güzel karşılanmadı. Moda araştırmacısı Dawn O'Porter, düzgün dizlere sahip olmanın ince bir bele sahip olmaktan daha çok istenen bir durum olduğunu belirtti. Önceki dönemlerde moda dizayncıları, dizleri koyu renkli taytlar ve diz üstü çizmelerin altına saklasa da, günümüzdeki birden fazla dizayncı, bayanların bu güvensizlik hissini yok etmek için diz üstü kıyafetler tasarlıyor ve giyilmesini öneriyorlar.

6. Büyük gözler

Büyük gözlere sahip olduğunuz için kendinizi berbat ya da şanssız hissedebilirsiniz ancak küçük gözlere sahip olan bir sürü insan farklı makyaj teknikleri, yüz idmanları ve estetik operasyonlarla gözlerini büyütmeye çalışıyor.
  • "Ortaokulda sınıfımdaki herkes gözlerim büyük olduğu için benimle dalga geçiyordu, bu yüzden gözlerimin yakışıksız olduğunu düşünmem çok da şaşırtan değil. Vakit geçti ve artık gözlerimin hoş olduğunu biliyorum."
7. Çilek bacaklar

Bilimsel ismi 'keratoz pilaris' olan çilek bacaklar, kızarıklıklar ve küçük şişkinliklerin görüldüğü bir cilt sorunudur. Bayanlarda ekseriyetle 30 yaşında kaybolur.
  • "Derslerde yanına oturduğum hoş bir kız vardı ve 'keratoz pilaris'i' olduğunu aylar sonra fark ettim."
8. Geniş alın

Birden fazla insan geniş alınlarından utanır ve bu özelliklerini saçlarıyla saklamaya çalışır. Bunun yanında, bir sürü ünlü geniş alınlarını bir kusur olarak görmedikleri için bu özelliklerini saklama gereği duymuyor. 

• "Geniş bir alnım var ve bu özelliğim hakkında eskisi kadar baş yormamaya çalışıyorum. Hem Rihanna'nın da alnı büyük ve bayan çok hoş."

• "Uzun yüzlü insanların kısa yüzlü insanlardan daha alımlı olduğunu düşünüyorum ve geniş alınlı insanları seviyorum. Ayrıyeten geçmişte beşerler alınlarını daha geniş göstermek için ekstra uğraş harcarlarmış."

• "Daha evvel insanların partnerlerinin alnından şikayet ettiklerini hiç duymadım fakat karakterlerinden şikayet ettiklerini duydum."
9. Uzun olmak

Uzun uzunluklu bayanlar kendilerine uyacak kıyafetleri bulmakta zorlanabilir ve bu yüzden kendilerini makûs hissedebilirler. Vakit zaman uzunlukları yüzünden kendilerini şanssız hissetmelerine karşın, uzunluklarını avantaja çeviren bir sürü bayan var. Nicole Kidman (1.80) ve Brooke Shields'ın da (1.83) ortalarında olduğu birçok ünlü, yüksek topukluları giymekten çekinmiyor.

• "Anaokulundayken sınıfın en uzun kızıydım. Artık boyum 1.83 ve uzun olmayı seviyorum. Ortaokul ve lisede yaptığım sporların birçoklarında öteki insanlardan daima bir adım önde oldum. Liseden mezun olduğumda 50.000 dolar pahasında bir spor bursu ile üniversiteye gittim. Hayatım boyunca beşerler bana boyumdan ötürü model olabileceğimi söyledi. Bunun yanında, bir erkeğin kendi uzunluğuna yakın, hatta kendisinden uzun bir bayanla çıkması için komplekslerini aşmış olması gerekiyor. Şayet uzun bir bayansanız, bunu erkeklerde çok çabuk anlayabiliyorsunuz."

• "Gençlik yıllarım çok da memnun geçti denemez. Liseye kadar okuldaki en uzun öğrenci olduğum için utangaçtım ve özgüvensizdim. Tulum üzere tek kesim kıyafetleri giyemezdim, tek modül mayolar rahatsız edici gelirdi ve kampa gittiğimizde verilen uyku tulumlarına sığamazdım. Fakat vakitle uzun uzunluklu olmanın daha çok avantajını görmeye başladım. Minyon arkadaşlarımdan daha çok yemek yiyebiliyorum, konserlerde rahatça sahneyi görebiliyorum ve ağaçlardan en hoş meyveleri toplayabiliyorum. Kocam ve kızlarım da uzun uzunluklu. Herkes ne kadar hoş bir ailem olduğunu söylüyor."
10. "Sıska" olmak

Birçok insan, sadece geçmişte zorbalığa uğradığı için kilo almaya ve beden çizgilerini belirginleştirmeye çalışıyor. Celine Dion ve Victoria Beckham üzere ünlülere bakarsanız, endişelenmemeniz gerektiğini göreceksiniz.

• "Çocukluğumdan beri süratli bir metabolizmaya sahip olduğum için kilo almak benim için daima zordu. Hayatım boyunca beşerler görünüşüm yüzünden beni eleştirdi. Vakit geçtikçe şişmanlamamanın bir lütuf olduğunu anladım."

• "İnsanlar daima daha çok yememi söylediler, kendi kendilerine bana anoreksi teşhisi koydular. Etrafta hakikaten çok fazla "nazik" insan var (!)"

• "Lisede beşerler küçük göğüslerim ve dar kalçalarımla daima dalga geçerlerdi. Bu yüzden gidip sütyenimin içine yerleştirebileceğim silikonlar bile almıştım, gerçi onları hiç kullanmadım. Yıllar geçti ve beşerler daima bana iltifat ediyorlar. Sonunda kendimle barıştım."
11. Dişler

Dişlerin görünüşünde genetik çok büyük bir rol oynar. Birçok ünlü, gülüşlerini markalaştırır ve onlarınki üzere bir gülüşe sahip olmak için eserlerini almanızı söyler.
  • "Ön dişlerim yüzünden kendimi bildim bileli gülüşümden utanmışımdır. Liseye kadar ya gülerken ağzımı kapattım ya da yalnızca gülümsemekle yetindim. Mezuniyet fotoğrafçısının dişlerime iltifat etmesiyle her şey değişti. Kompleksimi aştım ve dişlerimi göstermekten artık hiç çekinmiyorum. Beşerler daima dişlerime iltifat ediyorlar."
12. Yara izleri

Birden fazla insan bedenlerindeki yara izlerini o denli ya da bu türlü saklamaya çalışsa da, bu izleri benimsemiş bir sürü insan var. Mesela, Sandra Bullock bu vakte kadar kaşındaki yara izini hiç saklama muhtaçlığı hissetmediğini söylüyor.
  • "Birkaç yıl evvel bir kaza sonucunda yüzümde önemli yara izleri kaldı. Birinci başlarda yüzümden nitekim çok utanıyordum. Beşerler çok berbat yansılar verdiler ve gerimden konuştular. Vakitle yüzümdeki izlere alıştım. Bir gün, arkadaşımla iş kazalarından bahsederken yaralarımı daha evvel fark etmediğini söyledi. Kusurlarınız sizin zannettiğiniz kadar bariz değil, kendinize inancın."

Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...