Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kadir gecesi için bir dua... ( Alıntı )

Kadir gecesi için bir dua... ( Alıntı )
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Esselamu Aleykum!
Tüm kardeşlerimin Kadir gecesi şimdiden mübarek olsun!(Gerçi bir sürü söylenti var kadir gecesi geçti gibilerinden ama bizler ramazanın her gecesini kadir gecesi gibi değerlendirmeliyiz di mi ama?)Düşündüm ki bu duayı da mübarek Kadir gecesi dualarınızın arasına katmak istersinizGerçekten çok hoş bi duaFaydalı olabilme ümidiyle(E tabi dualarınızda beni de eksik etmesseniz sewinirim )

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
ALLAH'IM Sen benim Rabbimsin!Senden başka ilah yoktur!Beni Sen yarattın!Ben Senin kulunum!Ve gücüm yettiğince Sana verdiğim söz ve ahde bağlı kalmaya devam ediyorumYaptıklarımın şerrinden Sana sığınıyorumSenin benim üzerimdeki nimetlerini ve buna karşılık benim işlediğim günahları itiraf edip,mağfiret kapına dönüyorum,ne olur günahlarımı bağışla Senden başka günahları bağışlayacak yoktur!!!
ALLAH'IM Sana şükrümde,Sana zikrimde ve Sana en güzel ibadetlerimi yapmamda bana yardım et!Kalbime Seni nerde ve nasıl bulabileceğimi öğret!Ey gökleri ve yeri yaratan Rabbim!Müslüman olarak canımı al ve beni salih kulların arasına kat!Kalplerimizi ilminle süsle,ibadetinle bütün azalarımızı güzelleştir!Rabbimiz bizleri dua edememe illetinden koru ve hepimizi rızana ve cemaline ermek dileğiyle, korku ve ümitle gece gündüz Sana dua edip yalvaran kullarından eyle!Bize Senin sevdiklerini sevdir!Bizleri razı olduğun işlerle meşgul eyle!
ALLAH'IM Senden senin sevgini,Seni sevenlerin sevgisini,ve beni Senin sevgine ulaştıracak ameli talep ediyorum nasib eyle!Rabbim Seninle nasıl söyleşeceğimizi bilemiyoruzEllerimizi ümitle açıyoruz,dilimiz söyleyeceği kelamı şaşırıyorKalbimizi Sana yöneltiyoruz,kendimizi Sana teslim ediyoruzDüşlerimizi de,yüreğimizi de,bizi de bizden iyi bildiğini biliyoruzBiliyoruz ki Sen bizim için hayırlı olanı bilensinBizim için hayrı var edensin!
ALLAH'IM Sen affedicisin,affetmeyi seversin,bizleri de affeyle!Bizler karanlıklardayız,çöl ortasındayız,katından bir rahmet bekliyoruz,güneşinden içimize aydınlıklar diliyoruz!HzMusa gibi yalvarıyoruz SanaBize indireceğin her hayra muhtacız!HzEyyub gibi sesleniyoruz SanaRabbim sen merhametli ve şefkatlisin!Hzİbrahim gibi yöneliyoruz SanaNurumuzu tamamla ve bizi bağışla!İbrahim'i yakmadığın ateşlere bizi salma!Bizi bırakma!Bırakırsan nefsimizin kurulu tuzaklarında mahvoluruzSen bize yetiyorsunSenin merhametinin gazabının önünde olduğunu biliyoruzBiz her işimizi Sana bırakıyoruzHaksızlıkları affetmemizi emrettiğinden beri kalplerimizi karartmaman için,içimizdeki kirleri arındırman için yalvarıyoruz Sana!HZMUHAMMED(sas)gibi yalvarıyoruz SanaKATINDAN BİZİ DESTEKLEYECEK BİR KUVVET VER!
ALLAH'IM içimize düşen ateşler ekinsiz bir vadiye döndürdü biziGökyüzündeki yıldızların şahit olsun,affını ve merhametini diliyoruz!Yaptığımız hatalardan pişman ve Sana muhtacızÜzerimize gelen,üstümüze yürüyen,gecelerimizi çalan günahlarımızı Sen affetmezsen kim affeder???Rahmetine ümitle koştuğumuz zamanlarda bizi Senden ayrı bırakma!HzMUhammed(sas)Kavmimi bağışla,çünkü onlar bilmiyorlardiyorduBiz de bilmiyoruz nasıl yalvaracağımızıSeninle nasıl söyleşeceğimiziSana yürüdüğümüzde koştuğunu söylüyorsun,secdede en yakın oluyorsunAlnımızı secdenin serinliğinden ayırma!Bizi miraca çıkarmanı,rahmetinle içimizin yangınlarını söndürmeni diliyoruzYusuf gibi kurtar bizi bu dünyanın kuyularından!!!
Dualarınız olmasa ne ehemmiyetiniz vardiyorsunDua edin icabet edeyim buyuruyorsun
ALLAH'IM kalbimizin hüznünü biliyorsunŞeytanları sevindirme!Bizi yalandan koru ve kurtar!Senden başkasını bu kalbe sokmaman için yalvarıyoruz Sana!HzYunus gibi,Hzyusuf gibi,Hzİbrahim gibi,HzMuhammed(sas) gibi yalvarıyoruz Sana!Annelerimize,babalarımıza hayırlı evlatlar olabilmeyi diliyoruz SendenVe hayırlı evlatlara ulaşabilmeyiSenden ümidimizi hiç kesmedikDostlarınla dost olabilmeyi,düşmanlarından uzak durmayı diliyoruzDertler dilimize ve bedenimize dokunduğunda biliyoruz ki Şafiiisminle imdadımıza yetişeceksinKalbimizi sevginden mahrum bırakma!Ve bizleri başkalarına havale etme!HzİSMAİL'in tevekkülü ile,HzHATİCE'nin sadakatiyle,HzAİŞE'nin iffetiyle,HzEYYUB'un sabrı ile kuşat bizi!Rahmetinden rahmet gönder,ve bizlere ne verirsen rahmetinden ver!Affına sığınıyoruz,ellerimizi bırakma YA RABBİ!Aç rahmet kapılarını bize hastalıksız kalpler ver!Bize Seni sevecek yürekler ver!Bize kulun ve rasulün HzMuhammed(sas)'in dualarında istediklerini ver!
EY KAPILARI AÇAN ALLAH'IM!Bize kapıların en hayırlısını aç!Ey kalpleri döndüren ALLAH'IM!Kalplerimizi dinin ve taatin üzerine sabit kıl!
EY ALLAH'IM!Her sabah dünyayı aydınlattığın gibi gönlümüzü aşkınla aydınlat!Senin sevgini nefsimden,ailemden,malımdan ve soğuk sudan sevimli kıl!!!
ALLAH'IM tembellikten,boş işlerden ve sermayemi heba etmekten Sana sığınırım!
YA RABBİ!Sana niyaz için açılan eller hürmetine,aşkınla yanan halis gönüller hürmetine,ALLAH ALLAH diyerek ismini anan Şafi diller hürmetine bizleri bağışla!
YA RABBİ!Ravzai Mutahhara'ya varmaya geldim Ya Rasulallah diyebilmeyi,tüm günahlarımızı o mukaddes topraklar hürmetine dökmeyi nasib eyle!!!
RABBİMİZ!Mübarek Ramazanı Şerif'te okunan hatimleri, salatu selamları ve dualarımızı bizden kabul buyur!Muhakkak Sen Tevvab ve Rahim olansınBize hidayet nasib et!Kur'an'ı Azim'in bereketine alemlere rahmet olarak gönderdiğin Peygamberimiz(sas)'in hürmetine bizi Hakk'a ve Sıratı Mustakim'e muvaffak eyle!
RABBİMİZ!Okuduğumuz Kur'an'ın sevabını ve nurunu,Peygamber efendimiz(sas)'in ruhuna,gelmişgeçmiş tüm nebi ve rasullerin ruhlarına,Enbiyai Kiram'ın,yakınlarının,çocuklarının,hanımlarının,ar kadaşlarının,tabilerin ve tüm zürriyyetlerinin(sa)ruhlarına,ayrıca babalarımızın,analarımızın,kız ve erkek kardeşlerimizin,çocuklarımızın,akrabalarımızın,sev diklerimizin,dostlarımızın,hocalarımızın, hocalarımızın hocalarının,meşayihimizin,üzerimizde hakları bulunan herkesin,erkek ve kadın mü'min ve müslimlerden hayatta olan veya vefat etmiş bulunanların ruhlarına ulaştır YA RABBİ!
EY HACETLERİ EDA,DUALARI KABUL EDEN,YA ERHAM'URRAHİMİN OLAN RABBİMİZ!Rahmetinle gönlümüzden geçen fakat dile dökemediğimiz dualarımızı kabul eyle!
EY SEVGİLİ!YA VEDUD!Arzumuzu dudağımıza değdirip söz eyledik,sözümüzü senin sevgine katıp,dua eyledik,duamızı senin katına gönderiyoruz,KABUL EYLE!!!

Subhane rabbike rabbilizzeti amma yesifunVe selamun alel murselinVelhamdulillahi rabbil alemin(AMİN!)

Not : İnşallah Türkçe dua yazımı sorun olmaz ( ravza88 arkadaştan alıntıdır )

Saygılar