Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kadir gecesi nasıl geçirilmeli

0
228

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

Kadir Gecesinin değeri bambaşkadır Bana Kalırsa Allah Teala bu gecenin kutsal olduğunu, zira Kuran ’ı bu gecede indirdiğini (bazı tefsirlere kadar bu gece Patent Gecesi ’dir) bildirmektedir Hz Peygamber ’in ifadelerine kadar, Ramazan ’ın son on gününde ve tek sayılı gecelerinde (21, 23) gizlenen bu gece, kıymeti ve şanı fazla ulu bir gece olduğu için ''Kadir Gecesi'' ismini almıştır

PEYGAMBER EFENDİMİZİN KADİR GECESİ DUASI
“ Allahümme inneke afüvvün tühıbbü'lafve fa'fu annî

KADİR GECESİ DUASI TÜRKÇE MEALİ :
(Allah'ım sen fazla affedicisin, affı seversin, beni affet

KADİR GECESİ İBADETİ
1 defa:
Allâhü ekber Allâhü ekber Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber Ve lillâhilhamd
100 Cefa neşrah leke sadrak…
100 İnnâ enzelnâhü fî leyletilkadr…
100 kez da Resûlullah (sav) Efendimiz'in Hazreti Âişe (ra) Vâlidemiz'e öğrettiği şu duâ okunup, sonradan duâ yapılır:
Allâhümme inneke afüvvün kerîmün tühibbülafve fa'fü annî(Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle) *

Similar threads

Kadir gecesi nasıl geçirilmeli Kadir Gecesinin değeri bambaşkadır Bana Kalırsa Allah Teala bu gecenin kutsal olduğunu, zira Kuran ’ı bu gecede indirdiğini (bazı tefsirlere göre bu gece Berat Gecesi ’dir) bildirmektedir Hz Peygamber ’in ifadelerine göre, Ramazan ’ın son on gününde ve tek sayılı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
251
Kadir gecesi nasıl geçirilmeli Kadir Gecesinin değeri bambaşkadır Kanımca Allah Teala bu gecenin mübarek olduğunu, zira Kuran ’ı bu gecede indirdiğini (bazı tefsirlere kadar bu gece Berat Gecesi ’dir) bildirmektedir Hz Peygamber ’in ifadelerine tarafından, Ramazan ’ın son on gününde ve tek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Kadir Gecesinde Hangi İbadet Yapılmalı Kadir Gecesinde Hangi İbadetler Yapılmalıdır Ramazan ayı içerisinde seziş edeceğimiz 1000 aydan uğurlu gece olan Kadir Gecesi bu gece bir aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'dir bu geceyi Allah hepimize hakkıyla ihya etmeyi nasip eder inşallah Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Kadir Gecesinde Hangi İbadetler Yapılmalı Ramazan ayı içerisinde seziş edeceğimiz 1000 aydan uğurlu gece olan Kadir Gecesi bu gece bir aydan şanslı olan Kadir Gecesi'dir bu geceyi Allah hepimize hakkıyla ihya etmeyi nasip eder inşallah Bu gecede nasıl duâ edileceğini Hazreti Âişe (ra)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Kadir gecesinde kılınacak namazlar Kadir gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir gecesi çekilmesi gereken tesbihler Resulullah Efendimiz: Kadir gecesinde, “Allahümme inneke afüvvün kerimun tühıbbül afve fa ’fü anni duasını okumayı bildirmiştir “Ya Rabbi, sen affedicisin, kerimsin, affı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt