Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadir Gecesinde Yapılan Dualar

Kadir Gecesinde Yapılan Dualar
0
137

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kadir Gecesinde Yapılan Dualar Nelerdir

Ramazan ayının 27 gecesi Kadir Gecesidir İnsanlara dünyada ve ahirette mutlu olmanın yollarını gösteren dinimizin tanrısal kitabı Kur'anı Kerim Peygamberimize Ramazan ayı içinde Kadir Gecesinde inmeye başlamış, Hz Muhammed (sas)'e peygamberlik görevi bu gecede verilmiş ve İslâm güneşi bu gecede doğmuştur İşte bu önemli olaylar Kadir Gecesi'ne büyük bir itibar vermiş, üstün bir layık kazandırmıştır

Resulullah Aleyhissalâtü Vesselâm

Allâhümme inneke afüvvün kerîmün tühibbülafve fafü annî

Allahım! Sen affedicisin, kerem sahibisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle, dersin buyurdu

Ayrıca gecede Kurâna çok yer ayırmalı Bol bol Kurân okumalı ve dinlemeli Kendimizi Kurâna muhatap etmeli Kurân sanki birincil kez bize inmiş bir ruh hali içinde olmalı

Kadir gecesinde, bir kere Kadir suresini okumak, diğer zamanda Kuranı kerimi hatim etmekten daha sevaptır Kadir gecesinde bir tesbih (Sübhanallah), bir tahmid (Elhamdülillah), bir tehlil (Allahü ekber) söylemek yedi yüz bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir

Kadr Suresi

Bismillâhirrahmânirrâhîm

İnnâ enzelnâhü fî leyletilkadr Ve mâ edrâke mâ leyletülkadr Leyletülkadri hayrün min elfişehr Tenezzelülmelâiketü verrûhu fîhâ biizni rabbihim, min külli emr Selâmün, hiye hattâ medleılfecr

Anlamı

Rahman, Rahim olan Allahın adıyla

Şüphesiz biz, (Kuranı) Kadir gecesinde indirdik Kadir gecesinin ne olduğunu sana belirten nedir? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır ve ruh, Rabbinin izni ile her meslek için o gece iner O, tan yeri ağırana dek esenliktir

Kadir Gecesi Çekilmesi Gereken Tesbihler

Hz Aişe (ra) buyurdu ancak: Ya Resullulah (SAV) Kadir gecesine yetişirsem nasıl dua edeyim? dedim Oda şöyle buyurdu; Allahümme inneke afuvvün kerimün tuhibbül afve fağfü anni

Anlamı: Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni affet (Tirmizi)

Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim

Hz Peygamber (SAV) buyurdu: Her kim bu duayı üç defa okursan sözde Kadir Gecesini kavrama etmiş gibi sevaba nail olur

Lailahe illallah

Kim sadakatla aşk ile Kadir gecesinde bu kutsal kelimeyi 3 kere söylerse birincisinde Allah Tealanın mağfiretine nail olur İkincisinde cehennemden kurtulur, üçüncüsünde cenneti kazanmış olur (Ettuhfetül marziyye)
Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim
Allah Teala yapılan bütün ibadetlerimizi kabul etsin mübarek gecenin hürmetine Ümmeti Muhammedi affetsin, kendine layık kul habibine değer ümmet eylesin, bu gece için verilen müjdelere bizleri de nail eylesin *

858,468Konular
981,197Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt