Kadir gecesini son 10 gunde arayınız hadisler
Kadir gecesinin onemi
Kutsal kitabımız Kur'anı Kerim'in bu gecede inmesi,
Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olması,
Kadir Gecesi Hakkında Hadisler
Kadir gecesini ramazanın son on gununde arayın!(Muslim )
Kadir gecesini, ramazanın son on gununun 21, 23, 25, 27 ve 29 gibi tek gecelerinde veya ramazanın son gecesinde arayın! Sevabını umarak Kadir gecesini ibadetle gecirenin gunahları affolur(İ Ahmed)
Kadir gecesi ramazanın 27 gecesidir(Ebu Davud)
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed ( sav) şoyle buyuruyor:
Kim ki faziletine inanarak ve mukafatını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini ibadetle gecirirse gecmiş gunahları bağışlanır48
Peygamberimiz, Ramazanın son on gununde, her zamankinden daha fazla ibadet eder, aile fertlerini de ibadet icin uyandırırdı 49
Kur'an okuyunuz, zira O, kıyamet gununde sahibine (okuyana) şefaatcı olarak gelir50
Hz Aişe (ra) peygamberimize hitaben diyor ki:
Ey Allah'ın RasUlu! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyimdiye sordum Peygamberimiz:
Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affetdiye dua etbuyurmuştur 51
İbn Fariz şoyle diyor ki:
Hak tecelli ederse, butun geceler Kadir gecesidir Vuslat ve mulakat gunlerinin hepsi de cuma gunudur 52
Kaynaklar;
(48) Buhari, Bab'u FadlLeyleti'lKadr, 3
(49) Buhari, Bab'u FadlLeyleti'lKadr, 3
(50) Muslim, Musafirin, 252
(51) Tirmizi, Kitabu'dDeavat, 85
(52) AlUsi, Ruhu'lMeani, c30, s200
Kadir gecesinin onemi
Kutsal kitabımız Kur'anı Kerim'in bu gecede inmesi,
Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olması,
Kadir Gecesi Hakkında Hadisler
Kadir gecesini ramazanın son on gununde arayın!(Muslim )
Kadir gecesini, ramazanın son on gununun 21, 23, 25, 27 ve 29 gibi tek gecelerinde veya ramazanın son gecesinde arayın! Sevabını umarak Kadir gecesini ibadetle gecirenin gunahları affolur(İ Ahmed)
Kadir gecesi ramazanın 27 gecesidir(Ebu Davud)
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed ( sav) şoyle buyuruyor:
Kim ki faziletine inanarak ve mukafatını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini ibadetle gecirirse gecmiş gunahları bağışlanır48
Peygamberimiz, Ramazanın son on gununde, her zamankinden daha fazla ibadet eder, aile fertlerini de ibadet icin uyandırırdı 49
Kur'an okuyunuz, zira O, kıyamet gununde sahibine (okuyana) şefaatcı olarak gelir50
Hz Aişe (ra) peygamberimize hitaben diyor ki:
Ey Allah'ın RasUlu! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyimdiye sordum Peygamberimiz:
Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affetdiye dua etbuyurmuştur 51
İbn Fariz şoyle diyor ki:
Hak tecelli ederse, butun geceler Kadir gecesidir Vuslat ve mulakat gunlerinin hepsi de cuma gunudur 52
Kaynaklar;
(48) Buhari, Bab'u FadlLeyleti'lKadr, 3
(49) Buhari, Bab'u FadlLeyleti'lKadr, 3
(50) Muslim, Musafirin, 252
(51) Tirmizi, Kitabu'dDeavat, 85
(52) AlUsi, Ruhu'lMeani, c30, s200