Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadir Gecesinin Rahmeti

Kadir Gecesinin Rahmeti
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kadir Gecesinin Rahmeti Hakkında Bilgi

Kadir Gecesinin Rahmeti Nedir

Mübarek Kadir gecesi yaklaşıyor Ramazan ayının 27 gecesi olan ve Kur'an'da bin aydan daha bahtı açık bir gece olduğu anlatım tarzı edilen Kadir Gecesinde edilen bütün dua ve tövbeler kabul olur

Yine her kim de faziletine iman ederek ve mükâfatını yalnızca Allah Teâlâdan bekleyerek Kadir Gecesinde kalkarsa (namaz kılar, ibadet ederse), geçmiş günahları mağfiret edilir(Buhârî; SalatutTeravih 2) buyurmuşlardır Kadir Gecesinin gündüzünü de gecesi gibi ihya etmek gerekir Onun fazileti de, gecesi gibi büyüktür Enes b Malikten (ra) rivayete tarafından; Peygamberimiz (sas), Dört gece vardır ama, geceleri gündüzleri, gündüzleri de geceleri gibi (erdemli)dir O gün ve gecelerde Allah Teâlâ, yağmur ve bereketi bol bol ihsan eder, insanları cehennemden azad eder, çok miktarda ihsanda bulunur Bunlar; Kadir Gecesi ve sabahı, arefe gecesi ve sabahı, Patent Gecesi ve sabahı, cuma gecesi ve sabahı(Kenzul Ummal, 12322) buyurmuşlardır *

Similar threads

Kadir Gecesinin Rahmeti Hakkında Bilgi Kadir Gecesinin Rahmeti Nedir Mubarek Kadir gecesi yaklaşıyor Ramazan ayının 27 gecesi olan ve Kur'an'da bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu tabir edilen Kadir Gecesinde edilen tum dua ve tovbeler kabul olur Yine her kim de faziletine iman...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Kadir Gecesinin Sabahı Nasıl Olur Kadir gecesi, açık ve ağırbaşlı olur, ne sıcak, ne de soğuk olur Ertesi sabahtan güneş, kızıl olup, şuasız doğar Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Kadir gecesinin alametleri nelerdir Kadir gecesi, açık ve ağırbaşlı olur, ne sıcak, ne de soğuk olur Ertesi sabahleyin güneş, kızıl olup, şuasız doğar Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
230
Kadir gecesinin alametleri nelerdir Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur Ertesi sabahleyin güneş, kızıl olup, şuasız doğar Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Kadir gecesinin alametleri nelerdir Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim, tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,719Kullanıcılar
Gozcuk33Son üye
Üst Alt