Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadir Gecesinin Rahmeti

Kadir Gecesinin Rahmeti
0
113

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Kadir Gecesinin Rahmeti Hakkında Bilgi

Kadir Gecesinin Rahmeti Nedir

Mubarek Kadir gecesi yaklaşıyor Ramazan ayının 27 gecesi olan ve Kur'an'da bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu tabir edilen Kadir Gecesinde edilen tum dua ve tovbeler kabul olur

Yine her kim de faziletine iman ederek ve mukafatını sadece Allah Tealadan bekleyerek Kadir Gecesinde kalkarsa (namaz kılar, ibadet ederse), gecmiş gunahları mağfiret edilir(Buhari; SalatutTeravih 2) buyurmuşlardır Kadir Gecesinin gunduzunu de gecesi gibi ihya etmek gerekir Onun fazileti de, gecesi gibi buyuktur Enes b Malikten (ra) rivayete gore; Peygamberimiz (sas), Dort gece vardır ki, geceleri gunduzleri, gunduzleri de geceleri gibi (faziletli)dir O gun ve gecelerde Allah Teala, yağmur ve bereketi bol bol ihsan eder, insanları cehennemden azad eder, cok miktarda ihsanda bulunur Bunlar; Kadir Gecesi ve sabahı, arefe gecesi ve sabahı, Berat Gecesi ve sabahı, cuma gecesi ve sabahı(Kenzul Ummal, 12322) buyurmuşlardır

Similar threads

Kadir Gecesinin Rahmeti Hakkında Bilgi Kadir Gecesinin Rahmeti Nedir Mübarek Kadir gecesi yaklaşıyor Ramazan ayının 27 gecesi olan ve Kur'an'da bin aydan daha bahtı açık bir gece olduğu anlatım tarzı edilen Kadir Gecesinde edilen bütün dua ve tövbeler kabul olur Yine her kim de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Kadir Gecesinin Alametleri Kadir Gecesinin İşaretleri ve Alametleri Kadir Gecesi Alametlerinden biri de guneşin sabahı ışıksız beyaz doğmasıdır Ebu Davud etTayalisi, İbni Abbas'tan Rasulullah (sa)'ın Kadir gecesi hakkında şoyle buyurduğunu rivayet etti: Comert, mutlu bir gece Ne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Kadir Gecesinin Sabahı Nasıl Olur Kadir gecesi, acık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur Ertesi sabah guneş, kızıl olup, şuasız doğar Kadir Gecesinde kopek sesi duyulmaz diyen alimler de olmuştur Ubeyd bin Omer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu ictim, tuzlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Kadir Gecesinin Ozelliği Kadir Gecesinin Ozellikleri Nelerdir? Kadir gecesi, acık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur Ertesi sabah guneş, kızıl olup, şuasız doğar Kadir Gecesinde kopek sesi duyulmaz diyen alimler de olmuştur Ubeyd bin Omer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Kadir gecesinin alametleri nelerdir Kadir gecesi, acık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur Ertesi sabah guneş, kızıl olup, şuasız doğar Kadir Gecesinde kopek sesi duyulmaz diyen alimler de olmuştur Ubeyd bin Omer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu ictim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt