Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kafeinizm Sendromu Nedir?

Kafeinizm Sendromu Nedir?
0
118

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
img alt 48301paragrafsrc http:bilgilihocamcominternaldataskafeinizmsendromunedir5c35faee9ab60 300 181Dünyanın en iyi bal türü olarak gösterilen deli balı, ülkemizde de büyük bir ün kazanmıştır Birçok tedavide kullanılan deli balı, acımsı buruk tadı vardır Çok eksik yenildiğinde çoğu hastalığa deva olmaktadır Fazla yenilmesi durumunda ise, merkezi sinir sisteminde bozukluklara, felçlere hatta ölümle sonuçlanmaktadır Bu hastalıklara veya ölümlere yol açmadan önce; zehirlenme, bulantı, kusma, baş dönmesi, sarhoşluk, gibi belirtilerle kendisini göstermektedir Deli balının pozitif yenmesi ya da yaşlı insanların tüketimi sonucunda, vefat haberlerinin olduğu çoğu yerde karşımıza çıkmaktadır Yalnızca insanları yok hayvanların bile telef olduğunu gözlemlenmiştir Bu yüzden doktorlar, deli balının tüketilmesinde çok itinalı olması gerektiğini söylemektedirler img alt 48303paragrafsrc http:bilgilihocamcominternaldataskafeinizmsendromunedir5c35faeee62bb 300 191Arı, bu balı sarı renkli çiçek Azelea Pontica Luteum ve kırmızı renkli çiçek olan Rhodedonderon Ponticum L bitkilerinden topladığı özden yapmaktadır Doğu Asya ’dan Kafkaslar ’a değin uzanan yerlerde ülkemizde de bulunmaktadır Bu ırkta fakat çiçeklerin Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunduğu anlatmak yanlış olmaz Alman bilim adamı, Karl Koch 1844 yılında ziyaret ettiği Rize ’de çılgın balı, arıların komar bitkisinden yaptığını gözlemlemiştir Doğu Karadeniz Bölgesinde komar bitkisi 10002000 metre rakımları arasında yayılış göstermiştir Bu tümör, asidik, rutubetli, kumlukilli toprakları sever Kirece karşı hassastır Çılgın bal MÖ de faydaları ve zararları bilinmektedir Hatta bu balı bir tabanca olarak kullanmışlardır Prof Dr Özyurt, Milattan Önce 401 yılında Karadeniz Bölgesinde 10 bin Yunan askerlerinin yaptığı kamp etrafında, bölge halkı tarafında zehirlediklerini dile getirmiştir Bal yiyen askerlerde ishal olmuş, körkütük sarhoş olmuş, can çekişmişlerdi Bu balın tamamen askerlerin zahmetsizce esir düştüklerini, geçmişten günümüze dilden dile aktarıldığını söyledi Prof Dr Özyurt Tarihte düşmanları etkisiz ayla getirmek için kullanılan birincil biyolojik silah olan bu balı, tüketilirken fazla tedbirli olunmalı diye yazısında balın tehlikesini vurgulamıştır Daha sonraki dönemlerde ise Milattan Daha Sonra 77 yılında, Pliniusun notlarında arıların yiyeceği öyle önemlidir ancak bu yüzden balları bile zehirli olabilir diye çıkan belgeler arasındadır img alt 4830sonkisimsrc http:bilgilihocamcominternaldataskafeinizmsendromunedir5c35faef42527 300 150 Pontus Bölgesi ’nde deli balın meydana getirdiği bu rahatsızlığa, maenomenon denmiştir Yeniden benzer Yunanlı yazan Heptakometler, Pompeusun ordusu dağlık ülkeden geçerken, üç Roma bölüğünü yıkım etmiştir Bunlar, ağaç sürgünlerinden elde edilen deli balı kaseleri, yol üstünde bıraktılar ve askerler bunu yeyip bilinçlerini kaybedince, onlara saldırarak kolayca hepsini saf dışı ettiler diye yazmıştır Ayrıca, Osmanlı Devletinin bir takım köylerinde bu balın 16 yüzyıl da geçimini sağlama kaynağı olarak Tahrir defterine, 4800 akçe ödenti alındığı kayıtlara geçmiştir sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
 

Similar threads

Dünyaca ünlü organik anzer balı, rize ilinin ikiz dere ilçesinde ballıköy yaylasında ve çiçekli köyü yaylasında büyük bir özen ve özveriyle üretilir, burada üretilen bal miktarı kısıtlıdır, bu nedenle anzer balı kooparatifi yetkilileri bu balı öncelikli olarak hastalara göndermektedir Doğal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
228
Düzce'de kovanlarda acı balı yiyerek baygınlık geçiren yavru ayının gündeme gelmesiyle, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) bal uzmanı Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, kuraklığın acı ballardaki zehrin etkisini artırdığına dikkat çekti. Kolaylı, bölgede 'deli bal' olarak da adlandırılan balın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Acı Bal,Tutar Bal Deli Balın Yararları ve Zararları Deli Bal Nasıl Yenmelidir Deli bal fazla miktarda yenildiğinde baş donmesi, sarhoşluk, daha yuksek miktarlarda ise zehirlenme belirtileri gosteren Doğu Karadenize ozgu bal turu Karadeniz bolgesine ozgu olan ve “acı bal ve “tutar bal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
309
Bal hiç kuşkusuz hemen her evde, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezidir. Arıların binlerce çiçeğin nektarını toplayarak meydana getirdiği balın faydaları ve çeşitleri hakkında tüm bilgiye aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz. Bal; vücut için yaşamsal değeri olan enzim, mineral ve aminoasitler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
245
Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı 2300 ila 3000 rakımları ortasında bulunan Anzer Yaylası'nda üretilen Anzer Balı'na coğrafik işaret dokümanı verildi. Rize’nin Anzer yaylasında arıların 400’den fazla çiçeği dolaşarak öz suyunu toplaması ve bal haline getirmesiyle elde edilen mucizevi Anzer balı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,497Konular
982,539Mesajlar
30,272Kullanıcılar
KundakciSon üye
Üst Alt