iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
Kuzu etlerini kuşbaşı doğruyoruz Derin bir tavaya sıvıyağ döküyoruz Kuzu etlerini yağda kavuruyoruz Soğanı yemeklik doğruyoruz Etin üzerine ilave ediyoruz Salçayı ekliyoruz Az sıcak su koyarak kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
Domates ve biberleri küp doğrayarak tencereye ilave ediyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz, suyunu çekene dek pişirmeye devam ediyoruz Patlıcan ve kabakları dikine ince dilimlere kesiyoruz Hepsini fırın tepsisine alıyoruz Üzerlerine tuz ve karabiber atıyoruz
Sıvıyağ döküyoruz Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında pişiriyoruz Ayrı bir tencereye tereyağını alıyoruz İyice yıkadığımız pirinçleri de tencereye koyarak kavuruyoruz Pirinçleri kavurduktan sonra sıcak suyunu verip pilavı pişmeye bırakıyoruz Bezelyeyi haşlıyoruz Patatesleri soyarak küp doğruyoruz ve kızartıyoruz
Yuvarlak bir cam kaba buzdolabı poşeti seriyoruz Kenarlara kabak ve patlıcan dilimlerini diziyoruz En alt kata etli harcı döküyoruz Spatulayla düzeltip üzerine haşlanan bezelyeyi koyuyoruz Üzerine iki kaşık pilav koyuyoruz
Onun da üzerine patates kızartmasını koyuyoruz Kalan pilavı da en üstüne dökerek düzeltiyoruz Düz bir servis tabağına ters çeviriyoruz Üzerini domates ve fesleğenle süsleyerek servis ediyoruz
KAFESLİ KANDİL KEBABI
3 su b pirinç
400 gr kuzu eti
1 soğan
3 domates
2 yeşil biber
2 patates
1 su b bezelye
1 çorba k domates salçası
1 çorba k tereyağı
tuz
karabiber
sıvıyağ
su
KAFESİ İÇİN:
2 patlıcan
2 kabak
sıvıyağ
tuz
Kaynak : Oktay Usta
Kuzu etlerini kuşbaşı doğruyoruz Derin bir tavaya sıvıyağ döküyoruz Kuzu etlerini yağda kavuruyoruz Soğanı yemeklik doğruyoruz Etin üzerine ilave ediyoruz Salçayı ekliyoruz Az sıcak su koyarak kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
Domates ve biberleri küp doğrayarak tencereye ilave ediyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz, suyunu çekene dek pişirmeye devam ediyoruz Patlıcan ve kabakları dikine ince dilimlere kesiyoruz Hepsini fırın tepsisine alıyoruz Üzerlerine tuz ve karabiber atıyoruz
Sıvıyağ döküyoruz Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında pişiriyoruz Ayrı bir tencereye tereyağını alıyoruz İyice yıkadığımız pirinçleri de tencereye koyarak kavuruyoruz Pirinçleri kavurduktan sonra sıcak suyunu verip pilavı pişmeye bırakıyoruz Bezelyeyi haşlıyoruz Patatesleri soyarak küp doğruyoruz ve kızartıyoruz
Yuvarlak bir cam kaba buzdolabı poşeti seriyoruz Kenarlara kabak ve patlıcan dilimlerini diziyoruz En alt kata etli harcı döküyoruz Spatulayla düzeltip üzerine haşlanan bezelyeyi koyuyoruz Üzerine iki kaşık pilav koyuyoruz
Onun da üzerine patates kızartmasını koyuyoruz Kalan pilavı da en üstüne dökerek düzeltiyoruz Düz bir servis tabağına ters çeviriyoruz Üzerini domates ve fesleğenle süsleyerek servis ediyoruz
KAFESLİ KANDİL KEBABI
3 su b pirinç
400 gr kuzu eti
1 soğan
3 domates
2 yeşil biber
2 patates
1 su b bezelye
1 çorba k domates salçası
1 çorba k tereyağı
tuz
karabiber
sıvıyağ
su
KAFESİ İÇİN:
2 patlıcan
2 kabak
sıvıyağ
tuz
Kaynak : Oktay Usta