Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kafesli Kandil Kebabı

Kafesli Kandil Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
HAZIRLANIŞI:

Kuzu etlerini kuşbaşı doğruyoruz Derin bir tavaya sıvıyağ döküyoruz Kuzu etlerini yağda kavuruyoruz Soğanı yemeklik doğruyoruz Etin üzerine ilave ediyoruz Salçayı ekliyoruz Az sıcak su koyarak kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz

Domates ve biberleri küp doğrayarak tencereye ilave ediyoruz Tuzunu ve karabiberini atıyoruz, suyunu çekene dek pişirmeye devam ediyoruz Patlıcan ve kabakları dikine ince dilimlere kesiyoruz Hepsini fırın tepsisine alıyoruz Üzerlerine tuz ve karabiber atıyoruz

Sıvıyağ döküyoruz Önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında pişiriyoruz Ayrı bir tencereye tereyağını alıyoruz İyice yıkadığımız pirinçleri de tencereye koyarak kavuruyoruz Pirinçleri kavurduktan sonra sıcak suyunu verip pilavı pişmeye bırakıyoruz Bezelyeyi haşlıyoruz Patatesleri soyarak küp doğruyoruz ve kızartıyoruz

Yuvarlak bir cam kaba buzdolabı poşeti seriyoruz Kenarlara kabak ve patlıcan dilimlerini diziyoruz En alt kata etli harcı döküyoruz Spatulayla düzeltip üzerine haşlanan bezelyeyi koyuyoruz Üzerine iki kaşık pilav koyuyoruz

Onun da üzerine patates kızartmasını koyuyoruz Kalan pilavı da en üstüne dökerek düzeltiyoruz Düz bir servis tabağına ters çeviriyoruz Üzerini domates ve fesleğenle süsleyerek servis ediyoruz

KAFESLİ KANDİL KEBABI

3 su b pirinç
400 gr kuzu eti
1 soğan
3 domates
2 yeşil biber
2 patates
1 su b bezelye
1 çorba k domates salçası
1 çorba k tereyağı
tuz
karabiber
sıvıyağ
su


KAFESİ İÇİN:

2 patlıcan
2 kabak
sıvıyağ
tuz



Kaynak : Oktay Usta
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt