Türk mutfağının klasik lezzetlerinden kağıt kebabı lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor! İşte leziz mi leziz kağıt kebabı tanımı...
Kağıt Kebabı Tanımı
Gereçler;
Yarım kg kuşbaşı dana eti
2 adet patates
3 adet havuç
1 su bardağı bezelye
10-15 adet arpacık soğan
2 adet domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kekik
Maydanoz
Kağıt Kebabının Hazırlanıışı
Bir tencereye yağı ekleyin. Akabinde ısınan yağa soğanı ve etleri ek ederek soteleyin. Üzerine salçayı ve suyu ek ederek etler yumuşayana kadar pişirin. Havuç, patates ve domatesi küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Yağlı kağıdı 4 modüle bölün. Ortasına yemekten ekleyin ve yanlarını katlayın ve tepsiye yerleştirin. 180 noktada yaklaşık 30 dakika pişirin. Maydanoz ile süsleyin.