Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kağıtta trakya usulü iskorpit

Kağıtta trakya usulü iskorpit

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kağıtta Trakya usulü iskorpit tarifi için malzemeler
2 iskorpit balığı
1 soğan
1 limon
4 sardalya fileto
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı anason tohumu
Yeşil salata için

Yarım göbek marul
78 yaprak lolorosso
4 dal taze soğan
3 salatalık
1015 kiraz domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Kağıtta Trakya usulü iskorpit hazırlanışı
İskorpit balıklarını temizleyip yıkayın Soğanın yarısını halka yarısını yemeklik doğrayın Sardalya filetolarını sirke ve tuz ekleyerek havanda dövün Karışımı bir kaba alıp zeytinyağı, ince kıydığınız maydanoz ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip karıştırın İskorpit balıklarının içini ve dışını bu karışıma bulayın
Yağlı kağıda fırça ile zeytinyağı sürün Halka doğradığınız soğan ve limon dilimlerini yağlı kağıdın ortasına soğanlar altta olacak şekilde dizin Üzerine iskorpit balıklarını yerleştirin Anason tohumlarını havanda dövüp balıkların üzerine serpin Yağlı kağıdı balığın üzerine kapatıp üzerine hafif su serperek kenarlarını kıvırın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1520 dakika pişirin
Yeşil salata için, marul ve lolorossoyu yıkayıp süzün Bir salata kasesine iri parçalar halinde doğrayın Taze soğanı ince doğrayın, salatalıkları dilimleyin ve kiraz domatesleri ilave edip karıştırın Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın Fırından aldığınız balıklarınızı yanında salata ile sıcak servis yapın

 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt