iltasyazilim
FD Üye
Kağıtta Trakya usulü iskorpit tarifi için malzemeler
2 iskorpit balığı
1 soğan
1 limon
4 sardalya fileto
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı anason tohumu
Yeşil salata için
Yarım göbek marul
78 yaprak lolorosso
4 dal taze soğan
3 salatalık
1015 kiraz domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Kağıtta Trakya usulü iskorpit hazırlanışı
İskorpit balıklarını temizleyip yıkayın Soğanın yarısını halka yarısını yemeklik doğrayın Sardalya filetolarını sirke ve tuz ekleyerek havanda dövün Karışımı bir kaba alıp zeytinyağı, ince kıydığınız maydanoz ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip karıştırın İskorpit balıklarının içini ve dışını bu karışıma bulayın
Yağlı kağıda fırça ile zeytinyağı sürün Halka doğradığınız soğan ve limon dilimlerini yağlı kağıdın ortasına soğanlar altta olacak şekilde dizin Üzerine iskorpit balıklarını yerleştirin Anason tohumlarını havanda dövüp balıkların üzerine serpin Yağlı kağıdı balığın üzerine kapatıp üzerine hafif su serperek kenarlarını kıvırın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1520 dakika pişirin
Yeşil salata için, marul ve lolorossoyu yıkayıp süzün Bir salata kasesine iri parçalar halinde doğrayın Taze soğanı ince doğrayın, salatalıkları dilimleyin ve kiraz domatesleri ilave edip karıştırın Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın Fırından aldığınız balıklarınızı yanında salata ile sıcak servis yapın
2 iskorpit balığı
1 soğan
1 limon
4 sardalya fileto
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı anason tohumu
Yeşil salata için
Yarım göbek marul
78 yaprak lolorosso
4 dal taze soğan
3 salatalık
1015 kiraz domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Kağıtta Trakya usulü iskorpit hazırlanışı
İskorpit balıklarını temizleyip yıkayın Soğanın yarısını halka yarısını yemeklik doğrayın Sardalya filetolarını sirke ve tuz ekleyerek havanda dövün Karışımı bir kaba alıp zeytinyağı, ince kıydığınız maydanoz ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip karıştırın İskorpit balıklarının içini ve dışını bu karışıma bulayın
Yağlı kağıda fırça ile zeytinyağı sürün Halka doğradığınız soğan ve limon dilimlerini yağlı kağıdın ortasına soğanlar altta olacak şekilde dizin Üzerine iskorpit balıklarını yerleştirin Anason tohumlarını havanda dövüp balıkların üzerine serpin Yağlı kağıdı balığın üzerine kapatıp üzerine hafif su serperek kenarlarını kıvırın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1520 dakika pişirin
Yeşil salata için, marul ve lolorossoyu yıkayıp süzün Bir salata kasesine iri parçalar halinde doğrayın Taze soğanı ince doğrayın, salatalıkları dilimleyin ve kiraz domatesleri ilave edip karıştırın Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın Fırından aldığınız balıklarınızı yanında salata ile sıcak servis yapın