Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kahhâr (El-Kahhâr)

Kahhâr (El-Kahhâr)
0
128

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Allahü teâlânın Esmâi hüsnâsından (güzel isimlerinden) Düşmanlarından, cebbâr (kibirli, zorba, zâlim), inâdcı, nîmetlere nânkörlük edenleri öldürüp, onları zelîl (aşağı, hakîr) etmekle dünyâda kahreden, âhirette düşmanları olan kâfirlere ebedî; îmâ nlı ölen mü'minlere, af ve mağfiret etmezse (bağışlamazsa) geçici olarak azâb eden
Hak teâlâ, kıyâmet günü (insanlar ölüp, dirildikten sonra toplandıkları gün); Bugün, mülk kim içindir?buyurur Cevâb olarak yine kendisi; Kahhâr, olan Allah içindirbuyurur (ElMü'min sûresi: 16) O gün kullar için korkudan, sığınmaktan başka bi r şey yoktur Pişmânlıktan, şaşkınlıktan başka bir şey yapamazlar (İmâmı Rabbânî)
ElKahhâr ismi şerîfini çok söylemekle kalbden dünyâ sevgisi çıkar (Yûsuf Nebhânî) Affı sonsuzdur diyerek pek azdım, (Kahhâr) ismini unuttum âh yazık! Daldım günâha, yapmadım hiç hayır, Niçin doğru yoldan saptım âh yazık!
(Mevlânâ Hâlidi Bağdâdî)

858,475Konular
981,230Mesajlar
29,549Kullanıcılar
ux720Son üye
Üst Alt