Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kahke nedir ve kahke nasıl yapılır? En pratik kahke yapmanın püf noktaları

Kahke nedir ve kahke nasıl yapılır? En pratik kahke yapmanın püf noktaları
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kahke_nedir_ve_kahke_nasil_yapilir_en_pratik_kahke_yapmanin_puf_noktalari_1618394002_0152.jpg

Kahke, Gaziantep mutfağının tescilli lezzetlerinden biri. Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan kahke, uzun müddet bayatlamadan, tazeliğini koruyor. Ayrıyeten hem tuzlu hem de şekerli çeşitleri de hazırlanabiliyor. Pekala kahke nasıl yapılır? İşte kahke tanımı...

Kahke yahut Ka'ak Arap dünyası ve Yakın Doğu'da üretilen birkaç farklı cinste unlu mamulü tabir edebilir. Orta Doğu ülkelerindeki ekmek, kuru ve sertleştirilmiş bir bisküviye misal ve çoğunlukla halka biçimindedir. Bu hamur işi Endonezya'da popülerdir ve "kue kaak" olarak isimlendirilir.  Kahke, Gaziantep mutfağından nefis bir tanım. Antepli ustalar bu hoş lezzeti Halep'ten getirmiş. Ağızda dağılan kıvamıyla çay saatlerini renklendiren kahke, uzun müddet tazeliğini koruyor. Ramazan’a özel üretilen “Ramazan kahkesi”,  sabah kahvaltısının olmazsa olmazı “Beyti Yağlı” ve konuklara ikran edilen “Kabul kahkesi” de kahkenin sıklıkla tüketilen çeşididir. Tadı epeyce hafif, içerisinde şahane baharatlar var ve o baharatların yaydığı aromatik kokuya aşık oluyorsunuz. Damağınızda bıraktığı lezzeti anlatmamız mümkün değil. 
  • Toz rezene bu tarife o kendine has kokusunu veren baharat. O yüzden kullanmanız kıymetli. Kurutulmuş rezeneyi mutfak robotundan geçirip, toz haline getirebilir rezene yerine toz anason da kullanabilirsiniz.

     
  • Kahkenin orjinal tanımında ustalar nohut mayası kullanıyorlar lakin imali nohut mayasının imali biraz uğraştırıcı. Bu sebeple bizim tanımımız nohut mayası içermiyor.
 



KAHKE TANIMI:

MATERYALLER

125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı anason
3 yemek kaşığı susam
3 yemek kaşığı çörek otu
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un



YAPILIŞI

Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayın. Daha sonra tereyağı ve şekeri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun.

Kabartma tozu ve un dışındaki gereçleri de ek edin. Akabinde un ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Hamurunuzun yumuşak kıvamda olmasına dikkat edin.

Hamurunuz yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama un ek etmeyin.

Daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimler alıp ellerinizle hamuru uzatın ve uçlarını birleştirin.

Akabinde yağlayıp tepsiye dizin. Fırına verip 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,293Kullanıcılar
CyscoderSon üye
Üst Alt